Nokia'dan Endüstri 4.0 hamlesi

Anket, katılımcıların %74'ünün 2022 ardına kadar haberleşme ve kontrol ağlarını güncellemek istediğini ve %90'ından fazlasının operasyonlarında 4G ve / veya 5G kullanımını araştırdığını gösterdi.

Nokia'dan Endüstri 4.0 hamlesi

Anket, katılımcıların %74'ünün 2022 ardına kadar haberleşme ve kontrol ağlarını güncellemek istediğini ve %90'ından fazlasının operasyonlarında 4G ve / veya 5G kullanımını araştırdığını gösterdi. Katılımcıların yarısından azıcık fazlası (% 52) mutasyon hedeflerini karşılamak için en yeni tür 4G / LTE ve 5G'nin zorunlu olacağına inanıyor.

Hem araştırma, 4G ya da 5G'ye yatırımı gerektirecek iş tatbik senaryolarını da belirledi. Katılımcılar ihtiyaçlarını; dijitalleştirme ve mevcut altyapıyı geliştirme (%63), robotlarla otomasyon (%51) ve çalışan verimliliğinde yeni seviyelere varmak (%42) olarak belirttiler.

"Endüstri 4.0 transformasyonunda bir dönüm noktasına ulaştık"

Temelini yaratıcı çabuk, güvenli, düşük gecikme süreli temas kullanılabilir ışık halkası geldiğinden, Endüstri 4.0 transformasyonunda bir dönüm noktasına ulaştıklarını belirten Nokia Enterprise Pazarlama Başkan Yardımcısı Manish Gulyani, "Bu araştırma, piyasanın dijitalizasyon ve otomasyonun faydalarını yetişmek için endüstrinin gereklilik duyduğu üst düzey kalitede kablosuz ağlara yönelik hevesini gösteriyor. İnanıyoruz fakat talep, kurulumu kolay özel kablosuz çözümlerin ulaşılabilirliği ile artacaktır" dedi.

Araştırmanın kilit bulgularından bazıları ise şöyle;

Katılımcıların %88'i endüstriyel sahaya özel kablosuz mobil (4G / 5G) ağa bilinen olduklarını belirtti. Ankete katılan imalatçıların %74'ü dijital ve Endüstri 4.0 dönüşümünü ilerletmek için önümüzdeki iki yıl içinde üretim sahalarında haberleşme ve denetim ağlarını iyileştirmeyi planlıyor. %90'dan fazlası işlerini geliştirmek adına 4G / 5G kullanımını araştırıyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER