Nokia'dan ucuz 5G telefon geliyor

Bir dönemin cep telefonu kralı Nokia, tekrar tekrar gelen badirelerden sonradan yeniden eski enerjik haline geri dönmek için çalışmalarına devam ediyor.

Nokia'dan ucuz 5G telefon geliyor

Bir dönemin cep telefonu kralı Nokia, tekrar tekrar gelen badirelerden sonradan yeniden eski enerjik haline geri dönmek için çalışmalarına devam ediyor. Finlandiyalı şirketin o kadar fazla alan gibi ülkemizde de henüz böylece varlık gösteremediğini bildirmek muhtemel. Ama HDM Global bunu değiştirmenin yollarını arıyor.

Piyasaya yeni meydana çıkan ve yeni tanıtılan zeki telefonların pek birçok artık yeni nesil mobil internet teknolojisi olan 5G desteği içeriyor. Lakin şirketler şimdilik bu özelliğe daha çok "amiral" şeklinde hitap edilen üstteki segment ve pahalı zeki telefon modellerinde yer veriyor. Nokia ise bu durumu başkalaşmak ve rakipleri aralarında farkındalık yaratma ardından.

İddialara tarafından Nokia, şimdilerde ucuz 5G'li telefon üstünde çalışıyor. Telefonun detayları da nispeten emin olmuş durumda.

Buna tarafından yeni 5G Nokia telefonda MediaTek Dimensity 800 serisi bir işlemci yer alacak. öte yandan yeni telefonun, orta segmentin üyesi Nokia 7.3 5G'den farklı olacağı da söyleniyor. Oysa bunun ne gibi bir ayrım olacağını ilerleyen günlerde görebileceğiz.

Nokia'nın 5G telefonu için ise net bir tarih değil. Fakat öne sürülen iddialara kadar yeni 5G Nokia, 2021'in başlarında açıklanabilir. Bu da ucuz 5G trenini kaçırabileceğinin bir göstergesi. Zira şirketin rakiplerinde de bu yönde araştırmalar mevcut.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER