NVIDIA, 32 bit'e veda ediyor

NVIDIA, 32 bit'e veda ediyor

NVIDIA, 32 bit'e veda ediyor

NVIDIA, geçtiğimiz yılın sonunda PC sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklamaya göre 32 bit işletim sistemlerine verdiği desteği keseceği bilgisini aktaran NVIDIA, gelecek dönemde 32 bit sistemler için GeForce grafik kartı sürücüleri paylaşmayacağını bildirmişti. Ve artık o gün yaklaşıyor. NVIDIA, geri sayıma başladı.

NVIDIA, nisan ayı sonunda 32 bit işletim sistemleri için sürücü desteğini kesecek. Bu karar, Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerinin yanı sıra Windows 10 ve Linux ile FreeBSD'nin 32 bit sürümlerini de etkileyecek.

NVIDIA, konuyla ilgili olarak şu bilgileri de paylaştı: "Bu kararımızla beraber performans iyileştirmeleri, yeni özellikler ve hata düzeltmeleri de dahil olmak üzere, Game Ready Sürücü yükseltmeleri yalnızca 64 bit işletim sistemlerinde kullanılabilecek. Ancak 32 bit işletim sistemleri için kritik güncellemeleri Ocak 2019'a kadar vermeye devam edeceğiz."

Her ne kadar çoğu kullanıcının 64 bit sistemler üzerinde çalıştığından NVIDIA'nın bu kararı büyük bir kesimi pek etkilemeyecek olsa da, yine de 32 bit sistemleri kullanan azımsanmayacak kadar kullanıcı mevcut. NVIDIA'nın bu kararı, onları da yeni donanım güncellemesine sevk edecek kuşkusuz. Ancak bunun önlerinde uzunca bir süre bulunuyor. NVIDIA'nın dediği gibi, 32 bit sistemlere tam destek kesilme tarihi Ocak 2019.

Önceki HaberCambridge Analytica: "Biz Kanunları Çiğnemedik" Sonraki HaberNASA, Görevleri İçin Testlerini Nasıl Yapıyor?
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER