NVIDIA'dan DX12 Ultimate müjdesi

NVIDIA; DirectX Işın İzleme (DXR), akıcı hız gölgelendirmesi (VRS), ağ gölgelendiriciler ve örnekleyici geri bildirim özelliklerine sahip olan Microsoft DirectX 12 Ultimate Nitelik Seti için tam takviye sağlayan Game Ready ve Studio sürücülerini yayınladı. Bu güncellemeyle birli.

NVIDIA'dan DX12 Ultimate müjdesi

NVIDIA; DirectX Işın İzleme (DXR), akıcı hız gölgelendirmesi (VRS), ağ gölgelendiriciler ve örnekleyici geri bildirim özelliklerine sahip olan Microsoft DirectX 12 Ultimate Nitelik Seti için tam takviye sağlayan Game Ready ve Studio sürücülerini yayınladı.

Bu güncellemeyle birlikte donanımda DX12 Ultimate desteğini ve yazılımını sunan NVIDIA RTX GPU'ları bununla birlikte genel sürücü ile teçhizat hızlandırmalı GPU zamanlamasını destekleyerek bir prensip imza atıyor.

Bu son güncelleme ayrıca dokuz yeni G-SYNC uyumlu ekran desteğine ve bir düzine oyun için "tek tıkla" ideal oynanabilirlik ayarlarına (OPS) da sahip.

Microsoft DirectX 12 Ultimate için Tam Destek

En iyi grafik dilekçe programlama arayüzü (API) olan Microsoft DirectX 12 Ultimate; bütün GeForce, TITAN ve Quadro RTX grafik işlemcileri göre destekleniyor. NVIDIA, Turing mimarisinin 2018'de piyasaya sürülmesinden beri DirectX 12 Ultimate'in gelişimine öncülük ediyor. Bu yazılım sürümü ile oyun geliştiriciler, marifetli profesyoneller ve oyuncular, devrim özelliğinde bir teknoloji olan hakiki zamanlı ışın izleme için eksiksiz altyapıya erişmiş oluyor.

NVIDIA GeForce yazılımı Kıdemli Ürün Müdürü Sean Pelletier, yaptığı açıklamadı şu ifadeleri kullanıyor: "Yeni cins ekipman özelliklerinden kullanmak için detaylı bir yazılım portföyü gerekir. DirectX 12 Ultimate desteği NVIDIA için bir tasdik kutusundan çok daha fazlasını; müşterilerimize sektörü ileriye taşıyabilen özellik seti ile eksiksiz bir ürün sunmak için gereken her şeyi yaptığımızın güvencesi."

DirectX 12 Ultimate, GeForce RTX'in birçok reformcu teknolojisini fazla platformlu, yeni cins oyunlarda standart bir şekilde bir araya getiriyor. Bilgisayar ve konsol arasında paylaşılan yeni bir grafik standardını temsil eden mahsul; DirectX ışın izleme (DXR) 1.1, sıvı sürat gölgelendirmesi (VRS) 2.0, ağ gölgelendiriciler ve örnekleyici geri bildirimden oluşuyor.

Kreatif Uygulamalara Geniş Çaplı Destek

Studio sürücüler ayrıca, yakın zamanda güncelleme alan ve içerik üreticilerin kullandığı bir dizi uygulamaya gelişmiş performans ve yüksek seviyede güvenilirlik getiriyor. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde RTX hızlandırmalı özelliklere erişen yazılımlar şunlar: Adobe Premiere Pro 14.2, Adobe Substance Alchemist, Blender 2.83, Autodesk 3ds Max için Chaos V-Ray 5 ve Corel Painter 2021.

Asteroids Mesh Shaders DemoAsteroids Mesh Shaders DemoAsteroids achieves very high frame rates by moving key object list processing performance bottlenecks off of the CPU and into highly parallel GPU mesh shading programs. For more information, view here:

Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması ile Geliştirilmiş Performans

Bu yazılım güncellemesiyle NVIDIA, Windows'un 10 Mayıs 2020 güncellemesiyle gelen ekipman hızlandırmalı GPU zamanlama özelliğine yardım veriyor. Teçhizat hızlandırmalı GPU zamanlama, grafik işlemcilerin video belleğini aracısız yöneterek video oynatma ve oyun performansını daha bereketli bir şekilde işlemesine olanak tanıyor. Bu yeni nitelik bununla beraber desteklenen donanımda performansı artırmaya ve gecikmeyi azaltmaya yardımcı oluyor. Ekipman zamanlama API'den (DirectX, Vulkan, OpenGL) egemen olarak çalıştığından filmler ve TV uygulaması, Netflix ve oyunlar da dahil elde etmek üzere fazla değişik tatbik ve oyun bu yeni özellikten yararlanabiliyor.

Dokuz Yeni G-SYNC Düzenli Ekran

G-SYNC ekosistemini daha da ileriye içeren "G-SYNC Düzenli" programı, mantıksal bağ sağlayabilmeyi ve başarılı seviyede bir akıcı onarım hızı (VRR) deneyimini hangi monitörlerin sağlayabileceği konusunda kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Hemen Şimdi onaylanarak programa dahil olan AOC AG273F1G8R3, ASUS VG27AQL1A, Dell S2421HGF, Lenovo G24-10, LG 27GN950, LG 32GN50T/32GN500, Samsung 2020 Odyssey G9, Samsung 2020 Odyssey G7 27" ve Samsung 2020 Odyssey G7 32" gibi monitörler eşsiz bir oyun deneyimi arayan oyunculara daha pozitif seçenek sunuyor.

G-SYNC Ahenklilik programı zarfında NVIDIA, AdaptiveSync protokolünü destekleyen monitörlerdeki deneyimi tasdik etmek için monitörün orijinal donanım üreticisiyle (OEM) birlikte çalışıyor. Başarılı olanlar "G-SYNC Düzenli" olarak adlandırılıyor. Bugünkü güncellemeyle bu liste, toplam 98 ahenkli ekrandan oluşuyor: G-SYNC Ahenkli Ekranların Bütün Listesi'ne buradan göz atabilirsiniz.

"Tek Tıkla" En İyi Ayarlar

GeForce Experience'ın oyunları tek tıkla optimize etme özelliği (OPS), oyunların grafik ayarlarını yapılandırarak kullanıcılara sorunsuz bir oyun deneyimini sunuyor. 700'den artı oyunu destekleyen OPS, bir önceki NVIDIA sürücüsünün piyasaya sürülmesinden bu yandan 12 oyuna daha uyarlandı:

NVIDIA'nın en yeni GeForce sürücülerini ilk elden şirketin web sitesinden veya GeForce Experience uygulaması üzerinden indirebilirsiniz .

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER