Oğlu İçin Taşıyıcı Anne Oldu ve Kendi Torununu Doğurdu: 'Çok Mutlu Olduğumuz Bir Andı'

Oğlu İçin Taşıyıcı Anne Oldu ve Kendi Torununu Doğurdu: 'Çok Mutlu Olduğumuz Bir Andı'

Oğlu İçin Taşıyıcı Anne Oldu ve Kendi Torununu Doğurdu: 'Çok Mutlu Olduğumuz Bir Andı'

ABD'nin Nebraska eyaletinde yaşayan 61 yaşındaki Cecile Eledge, kendi torununu doğurdu. Oğlu ve oğlunun eşi için taşıyıcı anne olmayı teklif eden ve kendi torununun taşıyıcı annesi olan Eledge, "Özgün olmamız gerektiğini ve alışılmışın dışında düşünmemiz gerektiğini biliyorduk. Çok mutlu olduğumuz bir andı" dedi.

Oğlu ve oğlunun kocası için 'taşıyıcı anne' olmayı teklif etti.

s-1f4a52c9c7b0901aa1370e56d78c103cda2dfcBBC Türkiye'nin haberine göre, çocuk sahibi olmak isteyen eşcinsel çift Matthew Eledge ve Elliot Dougherty, doktora giderek ne yapmaları gerektiğini öğrendi. Doktorun, 'taşıyıcı anne' konusunda sorun yaşanmayacağını söylemesi üzerine, 61 yaşındaki Eledge, oğlu Matthew Eledge ve eşi Elliot Dougherty için 'taşıyıcı anne' olmayı teklif etti. Çiftin kendisinin bu teklifine 'güldüklerini' belirten Eledge, 59 yaşında iken sunduğu teklife karşı ailenin 'şakayla karşılandığını ve gerçekçi görülmediğini' söyledi. Anne Eledge, yapılan mülakatlar ve testler sonucunda 'taşıyıcı anne' olmaya uygun görüldü.

Biyolojik çocuk sahibi olmalarının tek yolunun bu olduğu söylendi.

s-cc19b660a95d320233cc29521abd087154883fTaşıyıcı anne konusunda bir endişesi olmadığını belirten Eledge, "Sağlık konusunda çok bilinçliyim. Hamile kalmamla ilgili şüphelenilecek herhangi bir gerekçe yoktu" dedi. Doğum için spermin Matthew Eledge'ten alındığı ve yumurta donörünün de Dougherty'nin kız kardeşi Lea olduğu belirtildi. Çift, dünyaya gelen kızlarına Uma Louise ismini verdi. Öğretmen olan Matthew Eledge, bebek sahibi olmaları için, "Özgün olmamız gerektiğini ve alışılmışın dışında düşünmemiz gerektiğini biliyorduk" ifadelerini kullandı.

İlk bakıldığında sonuçlar negatifti.

s-47b319a146f664a00fd70a6c91840ad08e5bd43 çocuk annesi olan Eledge'nin gebelik süreci sorunsuz geçti. Eledge'ye embriyo yerleşirildikten 1 hafta sonra oğlu Matthew ve eşi, anne Eledge için gebelik testi istedi. Sonuçlara ilk baktığında negatif gördüğünü belirten Eledge, oğlunun gün içinde teste yeniden bakmasıyla sonucun pozitif olduğunu öğrendi.Anne Eledge, yaşadığı gebelikle ve gözlerindeki bozuklukla ilgili şakalar yaparak "Çok mutlu olduğumuz bir andı" dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER