OPPO 10 sanat eserini duyurdu

OPPO, Gelişmekte Olan Sanatçılar Projesi'nin üçüncüsü olan Renovators 2021'de ilk 10'a kalan sanat eserlerini açıkladı.

OPPO 10 sanat eserini duyurdu

OPPO, Gelişmekte Olan Sanatçılar Projesi'nin üçüncüsü olan Renovators 2021'de ilk 10'a kalan sanat eserlerini açıkladı. Işık temasıyla düzenlenen OPPO Renovators 2021'de genç sanatçılar 'Art Tech' ve 'Art Toy' olmak üzere iki yarışma kategorisinde yaratıcılıklarını ortaya koydular. Bir süredir başvuruları alan OPPO Renovators 2021'e dünya çapında 40 ülke ve bölgede bulunan binlerce genç sanatçı başvurdu. Teknoloji, insanlık, çevre koruma, biyoloji, tarih ve sosyal etkileşim gibi farklı alanlarda gelen 3.345 başvuru, inovasyon, sanat, fizibilite ve ifade düzeylerine göre değerlendirilerek ilk 10 seçildi. 

OPPO Renovators 2021'in ilk 10'a kalan kazananları ve sanat eserleri;

Art Tech kategorisinde yer alan Hengyue Zhao ve Chengxiu Yin'in 'Point to Planet: Perceiving Nature With Light' eserinde iki sanatçı, insanlar olarak her gün gözden kaçırdığımız tüm görünmez ve sessiz süreçleri algılayarak doğayı nasıl anlayacağımızı araştırıyor. Art Toy kategorisinde yer alan Xinyin Zhao'nun 'DreamCatcher-O' eserinde Zhao, her hayalperesti dünyada parlayan bir ışık olarak görüyor ve hayallerini korumak için onlarla birlikte çalışarak onlara ulaşmayı hedefliyor.

OPPO genç sanatçıları dünya sahnesine taşıyor

OPPO ayrıca seçkin sanat eserlerinin Londra Tasarım Festivali'nde sergilenmesine imkan sunarak genç sanatçıları daha da hırslanmaları konusunda teşvik etti ve yeteneklerini bir sergi alanında ortaya çıkarmalarına olanak sağladı. Londra Tasarım Festivali'nde sergilenenler arasında Yuxian Qin'in ses ve görüntü arasında kentsel nüfusun kendi görsel doğal ses ortamlarını yaratmalarına olanak tanıyan 'Sounds of Nature' eseri ve Diszy Lee'nin yaşam, ölüm ve hayatta kalma hikayesini anlattığı 'Revival' eseri yer alıyor. Bununla birlikte 'Out with the Olds', 'Roar of the Sea · Sea Sensory Experience', 'Still Have To Squat Down For The Light', 'Artificial Galapagos', 'New Concept Nucleic Acid Scanner' ve 'Misunderstanding Façade' eserleri de Londra Tasarım Festivali'nde sergileniyor. 

Londra Tasarım Festivali'nin ardından Dubai Tasarım Festivali ve INNO DAY etkinliği gibi uluslararası platformlar aracılığıyla bu sanat eserlerini tanıtmayı sürdürecek olan OPPO, genç sanatçıları desteklemeye devam edecek.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER