Otizmli Çocukların Eğitimi İçin Eskişehir'de Geliştirilen ve Dünyaya Yayılan Uygulama: Otsimo

Otizmli Çocukların Eğitimi İçin Eskişehir'de Geliştirilen ve Dünyaya Yayılan Uygulama: Otsimo

Otizmli Çocukların Eğitimi İçin Eskişehir'de Geliştirilen ve Dünyaya Yayılan Uygulama: Otsimo

Eskişehir'de iki kardeşin geliştirdiği Otsimo, otizmli çocukların eğitimine katkıda bulunuyor. Otsimo özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlıyor.

The Autism Society‘nin verilerine göre dünya üzerinde otizmli sayısı toplam nüfusun %1,5 ine tekabül etmektedir.

s-862bc74bbf69ea67123e8bd00364f36154a0f1Otizmin neden kaynaklandığı bilinmemektedir. Bu nedenle net bir ilaç tedavisi veya tıbbi çözümü yoktur. Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken ve yoğun eğitimdir.

Dünyada ve Ülkemizde otizm tanısı olan çocuklar yeterli eğitim alamamaktadırlar. Bunun başlıca sebepleri;

s-6d4e63d933129436b6bdc6033682295486fcbbOtizm eğitiminin çok pahalı olması, Devlet desteğinin ve otizm okullarının yetersiz kalması Özel eğitmen ve yetişmiş kişilerin (dil, davranış terapisti vb.) azlığıdır.

Otsimo nedir?

s-5a911378407efab6d87fa1b1c8850194c34d85Özel eğitim materyallerini tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar üzerinden mobil olarak vermektir. Otsimo otizm, down sendromu ve diğer gelişimsel durumlara sahip çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve bu çocukların ailelerine veri analizine dayalı kontrol imkanı sunan mobil bir platformdur.

Otsimo, çocuklar ve aileleri için ayrılmış iki ayrı platformdan oluşur.

s-71725f1683ce6f5e7afe68e784d73e1514e002Çocuk bölümü, çocuğunuzun yaşına ve eğitim durumuna göre belirli sırayla açılan çeşitli eğitici oyunların yanısıra konuşma zorlukları yaşayan çocuklar için Destekleyici ve Alternatif İletişim Sistemi (AAC) içerir. Çocuk bölümünde, reklamlar ve satın alma opsiyonları da dahil olmak üzere, dikkat dağıtıcı hiçbir unsur bulunmaz. Aile bölümünde ise, çocuğunuza ait gelişim raporlarını inceleyebilir, eğitim ayarlarını yapılandırabilir; otizm, down sendromu ve diğer özel ihtiyaçlarla ilgili bilgi alabileceğiniz yazılara ulaşabilirsiniz. Çocuklar için ulaşılabilir eğitim. Otsimo sosyal etki yaratmayı amaçlayan bir girişimdir. Birçok cihazdan kolayca eğitim materyallerine erişilebilir.Kendi kendine uygulanabilir. Çocuk uygulaması kendi kendine uygulanabilir olarak tasarlanmıştır. Çocuklar öğretmene ve başlarında biri durmasına gerek kalmadan eğitsel oyunları kendileri oynayıp öğrenebilir. Bu sayede otizm eğitim masrafları düşmektedir. Oluşturduğumuz oyunlar "Uygulamalı davranış analizi" (ABA: Applied Behavior Analysis) sisteminin tablete taşınmış halidir. Mobil. Bu sayede herhangi bir yerde fiziki şartlara (okula veya özel bir odaya) ihtiyaç duymadan eğitim sürdürülebilir kılınmıştır. Bu sayede eğitim maliyeti düşmektedir. Kaynak: arikovani.com

Binlerce otizmli tarafından kullanılan Otsimo uygulaması hakkında BBC'nin hazırladığı haberi buradan izleyebilirsiniz:

Binlerce otizmli tarafından kullanılan Otsimo uygulaması hakkında BBC'nin hazırladığı haberi buradan izleyebilirsiniz:Binlerce otizmli tarafından kullanılan Otsimo uygulaması hakkında BBC'nin hazırladığı haberi buradan izleyebilirsiniz:
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER