Otomobil dünyasının gizli anlaşması

Otomobil dünyasının gizli anlaşması

Otomobil dünyasının gizli anlaşması

Avrupa Komisyonu, Volkswagen Group, BMW ve Daimler'in gizli bir anlaşma yaparak belirli emisyon kontrol araçlarının Avrupa'da piyasaya çıkmasını engelleyip engellemediklerini araştıran bir inceleme başlattı.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın! İddiaya göre grubun engellemeye çalıştığı teknolojilerin arasında nitrojen oksitlerinin havaya ulaşmasını engelleyebilecek olan dizel araçlar için seçici katalitik azaltma sistemi ve benzin motorlarından çıkan parçacıkları hapsedecek olan "Otto" partikül filtreleri bulunuyor. Komisyonun salı günü yayınladığı açıklamada Margrethe Vestager'ın söylediğine göre komisyon, üç firmanın zararlı emisyonları azaltacak olan teknolojiler alanında geliştirme ve yayımlama konusunda rekabet etmemek üzere anlaşma yapmasını inceliyor. Vestager'in söylediği üzere eger bu türde bir anlaşma yapıldıysa, bu anlaşma yolcuların çevreye daha az zararlı araçları almalarını, teknolojinin bulunmasına rağmen, engellemiş oluyor. Komisyonun söylediğine göre gizli grup toplantılarında görüşülen diğer konuların arasında açılabilir tavanların açılmaları için en yüksek hız, cruise control sistemlerinin çalışacakları hızlar gibi konular yer alıyordu. Yani komisyonun sadece yeni gizli anlaşma iddiaları üretmek için toplandığı söylenemez.

Gizli bir anlaşmanın varlığının kanıtlanması durumunda cezanın ne olacağı ise belli değil ancak iyi olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra Alman otomobil endüstrisinin emisyon ile ilgili daha fazla kötü reklama ihtiyacı olmadığı da rahatlıkla söylenebilir. BMW, Daimler ve Volkswagen Group sözcüleri ise henüz konu hakkında bir yorumda bulunmuş değiller.İLGİLİ HABER Audi E-Tron tanıtıldı Önceki Haber"Gezegen Avcısı" İlk Uzaylı Gezegeni Buldu! Sonraki HaberZyxel'den Optimum Performanslı Access Point
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2018, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER