Oyun korsanına akıl almaz ceza

Oyun korsanına akıl almaz ceza

Oyun korsanına akıl almaz ceza

Mahkeme kararına göre, Arizona'lı bir adam ve karısı Nintendo'ya, LoveROMs.com ve LoveRetro.co aracılığıyla binlerce korsan Nintendo oyununu sunmak gerekçesiyle büyük miktarda bir ceza ödeyecek.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Mahkeme kararına göre, Jacob Mathias ve eşi, LoveROMs.com ve LoveRetro.co aracılığıyla binlerce ücretsiz Nintendo oyunu sunduğu gerekçesiyle büyük bir miktarda tazminat ödeyecek.

Temmuz ayında Nintendo, iki siteyi işlettiği ve korsanlıktan kar elde ettiğini için Mathias'a dava açmıştı. Nintendo'ya göre yalnızca LoveROM, 17 milyon aylık ziyaretçiye sahipti ve çevrimiçi reklamlar ve bağışlarla hatırı sayılır bir gelir elde ediyordu.

Ancak davanın ardından, her iki site de apar topar kapatıldı. Artık sitelerde Nintendo'ya özür içeren bir bildirim yayınlanıyor.

Şimdiye kadar, Nintendo dava konusunda yorum yapmadı. Ancak bu karar diğer oyun korsanlar için bir uyarı niteliğinde olacak. Ağustos ayında, başka bir ROM sağlayıcısı olan EmuParadise, Japon video oyunu yapımcısının yasal işlem başlatmasından korktuğundan Nintendo oyunlarını sunmayı bıraktı.

Mathias'a 12 milyon doları nasıl ödeyeceği konusunda ona ulaşılsa da cevap alınamadı. Mahkeme belgelerine göre, hem Mathias hem de karısı, Nintendo'nun ticari markalarını ve telif hakkıyla korunan oyunları ihlal ettiklerini ve bunu bir daha asla yapmayacaklarını kabul ettiler.

Önceki HaberSamsung, Katlanabilen Tablet de Düşünüyor  
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER