Penis nakli gerçek oldu!

Penis nakli gerçek oldu!

Penis nakli gerçek oldu!

ABD'deki ilk başarılı penis nakli 2016 yılında yapılmıştı ve geçtiğimiz yıl da ABD'de, rahim nakli yapılan bir kişi ilk defa başarılı bir şekilde doğum yapmıştı. Şimdi ise John Hopkins Üniversitesi doktorları, Afganistan'da aldığı yaralar sebebiyle cinsel organlarını kaybeden genç bir asker için başarılı bir şekilde tam bir penis ve skrotum (testisleri barındıran torba) nakli yapmayı başardılar.

John Hopkins'ten doktor W.P. Andrew Lee, bu nakil ile beraber genç adamın normale yakın idrar ve cinsel işlevleri geri kazanacağını söylüyor. Vefat eden bir donörün penisinin tamamı, skrotumu (testisler hariç) ve karın duvarının bir kısmını içeren bu nakil için dokuz estetik cerrah ve iki üroloji uzmanı 14 saatlik bir ameliyat gerçekleştirdi.

Adını vermek istemeyen gazi, bu tür akıl almak bir yaranın kabul edilmesinin zor olduğunu ve uyandığında en sonunda kendisini daha normal hissettiğini söylüyor. Gazi, şu anda nakledilen dokunun reddedilmesini engellemek için immünosupressif (bağışlık baskılayıcı) tedavi görüyor.

Önceki HaberSpotify'ın Yeni Ücretsiz Uygulaması Tanıtıldı!  
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER