Profesyonel zoom önerileri

P40 Pro'nun fotoğrafçılıkta devir yaratan yetenekleri, şartlar ne olursa olsun profesyonel kalitede fotoğraflar yakalamaya imkan tanıyor. P40 Pro'da görülen iyileştirmelerin listesi hem uzun hem de güzel.

Profesyonel zoom önerileri

P40 Pro'nun fotoğrafçılıkta devir yaratan yetenekleri, şartlar ne olursa olsun profesyonel kalitede fotoğraflar yakalamaya imkan tanıyor.

P40 Pro'da görülen iyileştirmelerin listesi hem uzun hem de güzel. Geliştirmeler, HUAWEI'nin sadece mobil fotoğrafçılığa değil, genelde fotoğrafçılığa verdiği önemin göstergesi. Özellikle cihazın ebat ve ağırlığı aynı kategorideki öteki mobil cihazlarla karşılaştırıldığında, nitelikli 50x zoom oluşturabilmek teknolojide yeni bir sınırı belirliyor. Mobil cihazlarda böyle bir çekim gücüne sahip olmak, birkaç sene önce akla bile gelemezdi. 50x zoom yapabilen profesyonel bir kamera, rahatlıkla 10 kg ağırlığa çıkabilirken, taşımak için büyük bir çantaya, satın edinmek içinse yüklü bir miktara gereklilik duyuluyordu.

Yeni bir kamera tasarlarken mühendislerin önündeki en büyük engel cihazın boyutu. P40 Pro'nun tasarım başarısı, P30 Pro'da gördüğümüze benzer bir periskop tasarımı kullanılarak gerçekleştirmesinde yatıyor. Oysa şimdi, yalnızca daha iyi bir sensör ve hafif tasarım değil, bununla birlikte optik (OIS) ve AI stabilizasyonu (AIS) özellikleri ile de olağanüstü başarı sunuyor. Fotoğrafçılıkta odak uzaklığı ne kadar uzun olursa, pek stabilizasyon gerekiyor.

Profesyonel bir kamerada bu değin uzun zoom gerçekleştirmek, bir tripod veya monopod gibi bir tür bedensel sabitleme gerektirir, fakat mobil kullanıcılar için bu gibi cihazlar yerinde ya da pratik olmaktan uzakta.HUAWEI P40 Pro'da bileşenler modülün içinde bedenen çalışarak, başvuru formu sırasında kalite kaybını minimuma indiriyorlar.

Kristian Dowling

Leica'nın marka elçisi olan Kristian Dowling, son 15 yıldır dünyanın en ünlü ziyafet fotoğrafçılarından biridir. Kadraj esnekliği ve ışık anlayışı ile bilinen, resim manipülasyonu kullanmadan dağıtılmış engebeli durumlarda çarpıcı sonuçlar verebilen artist bir fotoğrafçıdır. Deneyimi ve fotoğrafçılık anlayışı tamamen Pekin Olimpiyatları, Cannes Film Festivali, NY Moda Haftası, MTV Müzik / Film Ödülleri ve Pop Star Katy Perry gibi dünyanın en büyük etkinlikleri ve isimleriyle egzersiz fırsatı yakalamıştır.

Sıkıştırma Etkisi hakkında ne bilmek gerekir?

Zoom, zeki telefonlarını kullanarak fotoğrafçılığı öğrenen çoğu kullanıcı için yeni bir konsept olabilir.

Zoom'u öncelikle kullananlar için bilinmesi gereken iki şey var: Yakınlaştırma, lensin odak uzunluğunu sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde değiştirmesidir. Bu, lens elemanlarını lens içindeki gruplar halinde hareket ettirerek yapılır. "Yakınlaştırma" terimi, odak uzunluğunu çekilen öznenin daha yakınına getirmek anlamına gelir ve orijinal odak konumundan daha ileri (daha geniş) gider. "X", başlangıç odak uzunluğunun büyütülmesini açıklama eder. Mesela, lens 23 mm ve yakınlaştırılmış odak uzaklığı 46 mm ise, büyütme yani zoom, 2x olur.

Bilinmesi gereken ikinci nokta, sıkıştırmanın nasıl çalıştığıdır. Basitçe, "yakınlaştırdıkça", gösterme içindeki sıkıştırmanın etkisi artar. Mesela, bir şehir halkı manzarasını uzak çekiyorsanız, ne değin zoom yaparsanız görüntüye pek yaklaşırsınız, ancak bununla beraber tüm ön plan ve arka plan öğeleri bir araya gelerek sıkıştırma oluşturur. "Yakınlaştırma" özelliği, yüz detayları daha "düzleştirilmiş" ve "3D" göründüğü için portreler için de mükemmeldir.

Doğru odaklanmanın önemi

"P40 Pro'nun çoğu gelişmiş özelliği arasında zoom, fotoğrafçılık deneyimini ola ki de en çok geliştiren yeniliklerin başında geliyor. Ortaya meydana çıkan görüntüler büyük sensör ve Leica objektifler baştan sona keskin ayrıntılı. Ama teknik detaylara takılırken bazen fotoğrafçılığın deneyim tarafını göz ardı edebiliyoruz. Yeni odak uzaklıklarına ulaşabilme kabiliyeti, bize objeleri, kişileri ya da sahneleri daha önce olmadığı dek uzakta ve belirgin ayrıntılı olarak akıllı telefonumuz ile fotoğraflama imkanı sunuyor. Bu şart oturduğumuz yerden durağan bir şekilde fotoğraf çekebileceğimiz anlamına gelmiyor. Bu daha fazla, daha önce yapamadıklarımızı yapma seçeneğimiz olduğu için fotoğrafçılıktaki yaratıcılığımızı geliştiriyor."

"Belirtmem gereken bir şey, uzun lensler kullanarak odaklanmanın ne dek zorlama olabileceğidir. Zaten az kalsın imkansız olanı sürüklemek için bir periskop kamera meydana getirmek yeterince karmaşık. böylece Huawei, periskop kameraya yardımcı olmak için dünyada ilk kez bütün piksellerde çift BAĞIŞLAMA kullanan sistemi Full Pixel Octa PD'yi geliştirmiş. Bunun teknoloji yalnızca yakınlaştırma yok, bununla beraber düşük ışıkta ve çabuk hareket eden nesnelerin fotoğraflanmasında da yardımsever. genelde, zoomu kullanırken odaklanma hızlarından çok etkilendim ve ördekler gibi hareketli nesnelerin yanı sıra sabit nesneler ile en düşük odak titremesiyle seri ve dürüst bir şekilde çalışabildim" diyor Kristian Dowling.

Zoom'da ustalaşın

a) 5x Optik

P40 Pro'nun optik zoom aralığı, maksimum f/3,4 diyafram açıklığı ile 125 mm eşdeğeri (35 mm format) odak uzunluğuna ulaşan 5x'e ulaşıyor. Bu yakınlaştırma aralığı herhangi bir gaye için kullanılabilir, ancak özellikle makro nesneler ve portre için kullanışlıdır.

Optik zoom kullanıldığında kalite kaybı yaşanmaz.

b) 10x Hibrit

Optik zoomu büyük sensörle birleştiren hibrit zoom, 240 mm'ye eşit odak uzunluğuna ulaşıyor. Bu zoom değeri, büyük hayvanları, büyük kasaba manzarası, gösterme ve tabiat ögeleri için kullanışlıdır. Hibrit zoom uygulanırken hafif bir kalite kaybı olur, ancak çoğunlukla manzara ve keskindir.

c) 50x Dijital

Bu, P30 Pro ve piyasadaki rakiplerine tarafından çok daha iyi netlikte görüntüler edinmek için optik zoom ve büyük algılayıcı kullanılır, görüntüyü de dijital olarak kırparak zoom aralığını daha da ileri götürür. Bu aralık, örneğin kuşlar gibi ufak hayvanları, uzakta ayrıntılardaki görüntüyü yakınlaştırmak için mükemmeldir. Dijital bir zoom çeşidi olarak, genel görüş netliği sağlanabilir ve elde edilen gösterme rahatlıkla kullanılabilir durumdadır. Optik ve AI sabitleme, 50x büyütmede bile görüntünün sabitlenmesini ve istenilen kadrajın oluşturulmasını fazla kolaylaştırıyor.

Seçme özgürlüğü

Geçmişte, sadece istediğiniz çekimin fazla uzaktan olması sebebiyle birçok özel anı yakalamayı kaçırmış olabilirsiniz. Bundan Böyle bu fotoğrafları sadece zoom kullanarak çekmekle kalmaz, bununla birlikte çalışmalarınızda sıkıştırma meydana getirmek için zoomun yüksek büyütme katsayısını kullanabilirsiniz. Sıkıştırma etkisi özellikle portre ve seyahat fotoğrafçılığı için yararlıdır, ama bununla beraber çok yakın çekimler, gıda çekimi ve nadir aile anılarını kesintisiz yetişmek gibi çoğu günlük hayat kullanımı da vardır. Fotoğrafçılıkta yaklaşık olarak sınırsız fırsatlar yaratan P40 Pro, profesyonel bir kameranın gücünü avucumuza getiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER