Puşkin'in Erzurum'da Kaldığı Ev Müzeye Dönüştürülecek

Puşkin'in Erzurum'da Kaldığı Ev Müzeye Dönüştürülecek

Puşkin'in Erzurum'da Kaldığı Ev Müzeye Dönüştürülecek

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Erzurum'daki yetkililerin Rus şair Aleksandr Puşkin'in 1828-1829 Rus-Osmanlı savaşı döneminde Erzurum'da kaldığı evin 'Puşkin Müzesi'ne dönüştürüleceğini ilettiğini açıkladı.

Büyükelçi Yerhov: 'Puşkin'in bir gece geçirdiği ve ‘Erzurum Yolculuğu' adlı eserini yazdığı evde bir Puşkin Müzesi açılacak'

s-bd9a59a395c53609a9d6b0ae18f3e0369835fdRusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya Diplomasi Çalışanları Günü kapsamında basın toplantısı düzenledi. Sputnik'in haberine göre Yerhov, basın mensuplarının geçen sene karşılaştığı ilginç bir olayı anlatması ricası üzerine, Erzurum'la ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Yerhov, "Geçen yıl Türkiye'nin doğu illeri Kars ve Erzurum'u ziyaretim benim için çok, ama çok ilginçti. Çünkü bu iller, Rusya tarihiyle, Rus-Türk ilişkilerinin tarihiyle çok yakından ilişkili. Erzurum'da, Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in bir gece geçirdiği ve ‘Erzurum Yolculuğu' adlı eserini yazdığı evde bir Puşkin Müzesi açılacak." dedi.

'Müze Erzurum Belediyesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi çabalarıyla açılacak, elçilik yardım edecek'

s-d8e4ecbb7461b23bd1a8ed144becc689edfa5bBüyükelçi Yerhov, müzenin belediye başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü çabalarıyla açılacağını söylerken, elçiliğin de yardımının dokunacağını ifade etti.Yerhov, müzenin sadece Erzurumlular için değil, bölgeye gelen tüm turistler için ilgi çekici olacağını belirtti.

'Antalya Sosyalist Yaşam Müzesi'nde sergilenenleri görmek beni çok duygulandırdı'

s-aec47cf388c922c98a557f9023de1cc61a2332Yerhov, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan ve SSCB dönemindeki yaşamı anlatan Antalya Sosyalist Yaşam Müzesi ile ilgili olaraksa, "Hayatının büyük bölümünü SSCB'de geçiren biri olarak pioner üniformalarını, sırt çantalarını ve diğer şeyleri görmek beni çok duygulandırdı. 11 Şubat'ta burada Andrey Gennadyeviç Karlov'la ilgili bir müze odası açılacak. Açılışta Karlov'un eşi Marina Mihaylovna da hazır bulunacak. Müzenin işletmecilerine, sergi malzemelerinin tamamlanmasında yardımda bulunmaya söz verdik."" yorumunda bulundu.

Rus turistlere mesaj: 'Türkiye, sadece sahil dinlenmesi açısından değil, mimari anıtlar açısından da ilginç bir ülke'

s-a8e5f09da4545b5d90a2566bc85ba1d1a5d406Elçi Yerhov, basın toplantısında Rus turistlere de bir mesaj gönderdi. Yerhov, "Türkiye, sadece yurttaşlarımızın büyük değer verdiği sahil dinlenmesi açısından değil tarihi ve mimari anıtlar açısından da çok ilginç bir ülke. Turistlerimize, bu harika ülkeyi gezerken bunu da unutmamalarını öneririm." dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2019, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER