Read Dead Redemption filmi ne oldu?

Read Dead Redemption; Aksiyon-RPG türünü büyük bir başarıyla, Eski Batı tarzıyla harmanlayan bir oyun serisi.

Read Dead Redemption filmi ne oldu?

Read Dead Redemption; Aksiyon-RPG türünü büyük bir başarıyla, Eski Batı tarzıyla harmanlayan bir oyun serisi. Rockstar Games ve Take Two'nun müşterek geliştirip yayınlandığı oyun, kısa süre içerisinde adını oyun kültleri adına yazdırdı. Read Dead Revolver ortalama puanlarla yetinse de, serinin devamı olan Red Dead Redemption ve Red Dead Redemption 2 övgüye doyamadılar. Hatta arada, spin-off sayılabilecek Undead Nightmare piyasaya sürüldü ve ciddi satış başarısı elde etti.

Read Dead Redemption için bir sinema uyarlaması da uzun süredir gündemde. 2016 yılında kişisel olarak Take Two İcra Kurulu Başkanı  CEO Strauss Zelnick, oyunun beyaz perdeye uyarlanabileceğini müjdelemişti. Serinin baş senaristi Dan Houser da, yapımların kayda değer miktarda kar getirdiğini ve geleceğin aydınlık olduğunu sıkça tekrarlıyor.

Projenin sinema sürümünün, bu sene içerisinde yapıma başlanacağına dair dedikodular da artmıştı. Ne var ki dünya, hemen yeni müşteri Koronavirüs salgını ile savaşıyor. böylece yapımın sinemaya uyarlanması, en iyi ihtimalle 2021 sonunu ya da 2022 başını bulacak gibi görünüyor.

Her şeye karşın, Sonic The Hedgehog'un 70 milyon dolarlık bütçeyle 400 milyon dolara yakın gişe hasılatı elde etmesi, oyun uyarlamaları konusunda yapımcıları cesaretlendiriyor. Read Dead Redemption 2'nin, yalnızca oyunuyla 720 milyon dolar gelir elde etmesi de diğer bir faktör.

Kısacası Inkar Dead Redemption mutlaka sinemaya uyarlanacak; kapalı kapılar ardında çalışmaların, salgın öncesinde başladığı da tanıdık bir reel. Ama bunun zamanı, şimdi iyice Koronavirüs'ün insafına kalmış durumda.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER