realme 7 Pro İnceleme

Türkiye'deki en genç akıllı telefon markalarından biri olan realme, arka arkaya birbirinden iddialı modelleri kullanıcılarla buluşturmaya devam ediyor.

realme 7 Pro İnceleme

Türkiye'deki en genç akıllı telefon markalarından biri olan realme, arka arkaya birbirinden iddialı modelleri kullanıcılarla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce amiral gemisi özellikleri orta segment telefon fiyatına kullanıcılarla buluşturan realme 6 ailesinden sonra marka, şimdi de en yeni model realme 7 ile selefinin elde ettiği başarıyı bir adım ileri taşımaya kararlı görünüyor. İlk olarak elimize ulaşan yeni ailenin en güçlü üyesi realme 7 Pro bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor?

realme 7 Pro Fiyatı Ne Kadar?

realme 7 Pro online lansman dönemine özel fiyatıyla 3.999 TL'den satışa çıkıyor.

realme 7 Pro, 23 Ekim tarihinden itibaren lansman dönemine özel sürpriz fiyatıyla hepsiburada kanalında satışta olacak.

realme 7 Pro tasarımı aynadan ilham alıyor

İlk olarak tasarım ile başlayalım. realme 7 Pro'nun arkası iki farklı açıda yansıma sunan parlama önleyici bölünmüş tasarıma sahip yüzeyi ile dikkat çekiyor. Arka malzeme ve kenar çerçeveleri plastik malzemeden yapılmış olsa da malzeme kalitesini beğendiğimizi ve arka yüzeyde iki kenarda yer alan hafif kavisli hatlarıyla elde tuttuğunuzda, elde iyi bir his sağladığını söyleyebiliriz. realme 7 Pro elimizdeki ayna mavisi rengine ek olarak ayna gümüşü rengi ile de satın alınabiliyor. Her iki renk de parlama önleyici işleme nedeniyle gerçekten çok kaliteli görünüyor.

Her konuda tam güvenilirlik

İlk olarak kişisel güvenlik özelliklerine bakacak olursak selefinden farklı olarak realme 7 Pro'da parmak izi okuyucu ekran altına taşınmış. Yeni nesil ışık sensörü Goodix ile izleme ve tanımlama hızı ve doğruluğu da oldukça iyileştirilmiş. Elbette ayrıca alternatif olarak kamera yoluyla yüz tanıma özelliği de telefonda yer alıyor. Fiziksel güvenlik konusunda ise realme 7 Pro su geçirmez üç katmanla donatılmış ve bu konuda telefonu her koşulda gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz. Bu modelde çizilmeye dayanıklı cam ise ekranın güvenliğinden sorumlu.  Ayrıca realme 7 Pro'nun, birçok yaygın kullanım senaryosunu kapsayan 22 ana ve 38 küçük test içeren TÜV Rheinland Akıllı Telefon Güvenilirlik Doğrulamasını geçen ilk akıllı telefon olduğundan da özellikle bahsetmek gerekir.

Fonksiyonel tasarımı ile güncel trendleri sunuyor

realme 7 Pro'da 4'lü kamera bölgesi yine sağ üst bölümde yer alıyor. Selefinden farklı olarak dikey dizilim yerine güncel popüler tasarım anlayışı olan daha geniş dikdörtgen alan tercih edilmiş. Sol tarafta ses tuşlarının hemen üstünde yer alan kart çerçevesi ayrı ayrı 2 SIM ve microSD kart olmak üzere tam 3 yuva sunuyor. Böylece aynı anda hem 2 hattınızı de hem microSD kartınızı kullanabiliyorsunuz.  Alt bölümde 3.5 mm kulaklık girişinin olması kablolu kulaklık tercih edenler için sevindirici bir haber. Bu bölümde USB-C portuna ek olarak hoparlör mazgalını da görüyoruz. Elbette realme 7 Pro'nun tek hoparlörü bu değil. Telefonda diğeri de ekranın hemen üst tarafına yerleştirilmiş Dolby Atmos ve Yüksek Çözünürlüklü Ses sertifikasyonuna sahip stereo hoparlörler yer alıyor.

Canlı renkler için Super AMOLED ekran

realme telefon ailesinde Pro modellerde artık ekran renk derinliği tazeleme hızından daha çok önem taşıyor gibi görünüyor. Selefinin aksine 60Hz tazeleme hızına sahip Super AMOLED tam ekranın boyutu 6.4". LCD ekrana kıyasla, görüntü kalitesi ve güç verimliliğinde daha iyi performans gösteren AMOLED ekran aynı zamanda ekran içi parmak izi sensörüyle daha uyumlu. Boyutuyla geniş bir ekrana sahip olmasına karşın, ekran kenar çerçevelerinin de yeterince inceltilmesiyle beraber %90,8 ekran/gövde oranına sahip kompakt bir kasaya kavuşturulan telefon, hem tek elle rahat kullanılabilecek bir model oluyor, hem de geniş bir görüntü alanı sağlıyor. Telefonun çözünürlüğü 1080x2400 piksel  (FHD+) ve 20:9 ekran en-boy oranına sahip. 411 ppi ve 585 nit ekran parlaklığına da ulaşabilen telefon, %98 NTSC renk gamı ile birlikte gerçekten de çok canlı görüntüler üretebiliyor. Ön kamera ekran içine yerleştirildiği için de tam ekran görüntü alınabiliyor.

Kalbinde yine Snapdragon var

realme 7 Pro, Android 10 işletim sistemini ve elbette arayüz olarak da realme'nin kendi ürünü olan gayet sade ve işlevsel realme UI yazılımının kullandığını görüyoruz. Teknik altyapısıyla bu segmentte güçlü telefonlardan biri olmayı başaran telefon, kalbinde Snapdragon 720G işlemci bulunduruyor. 8 çekirdekli yapıda tasarlanan bu işlemci, 2 adet 2.3 GHz frekanslı Cortex-A76, 6 adet 1.8 GHz frekanslı Cortex-A55 çekirdeklerinden güç sağlıyor. Snapdragon 730G'deki ile aynı olan yeni Adreno 618 GPU'ye sahip olan telefon oyun oynamayı sevenleri de mutlu edecektir. İncelediğimiz model 8 GB RAM'e ve 128 GB depolama alanına sahipti.

8nm mimari ile üretilen Snapdragon 720G, CPU performansında %10, GPU performansında ve ekran'da ise %75 iyileşme sağlıyor ve realme 7 Pro'ya da gerekli performans katkısını sağlıyor. Böylece yaptığımız sentetik testlerde de iyi performans sonuçlarına imza atmayı başarıyor. realme 7 Pro, AnTuTu Benchmark'tan 289869 puan ile amiral gemisi akıllı telefonlara da oldukça yakın bir yere konumlanıyor. Elbette bu güç gösterisinin yalnızca rakamsal karşılığını görmüyoruz. Telefonu kullanırken de bunu hissediyorsunuz. Özellikle oyun performansıyla kendinden bilhassa memnun bırakmayı başaran telefon, bunu, işlemci, RAM ve yapay zeka kombinasyonunu aynı potada eritebilmesiyle sağlıyor. Bu anlamda performans çerçevesinde değerlendirdiğimizde, sahip olduğu fiyatı dahilinde, çevresindeki ekonomik akıllı telefonlara da baktığımızda, realme 7 Pro'nun gayet iyi bir donanıma sahip olduğunu rahatlıkla dile getirebiliriz.

Hızlı şarj ile zaman kaybına son

Evet, geldik realme 7 Pro'nun pil performansına ilişkin notlarımıza. Açıkçası realme, son modelleriyle beraber üst seviye pil yetenekleri sağlıyor. Bunlar arasında en etkilendiğimiz kısım ise 65W SuperDart hızlı şarj teknolojisi. Telefonun kutusu içinde tam 65W gücünde şarj adaptör de bulunuyor ve bu devasa güç pili çok kısa sürede telefonu tam kapasite şarj edebiliyor. Öyle ki, biz yaptığımız dolum testinde, telefonun 4500mAh'lik pilinin yalnızca 34 dakika içinde tam kapasite şarj olduğunu gördük. İlk 3 dakika içinde bile yüzde 13'ü dolan batarya, bu şekilde 4 gün bekleme süresi sunabiliyor. 12 dakika sonunda ise yüzde 50 doluluk oranına ulaşabiliyor. realme 7 Pro ayrıca 18W PD/QC şarjını da destekleyebiliyor. Bu anlamda özellikle şarj süresi ile bir hayli etkileyici bir model oluyor realme 7 Pro.

Peki, telefonun 4500 mAh kapasiteli bataryası ne kadar sürede tükeniyor? Elbette bu süre kullanımınıza bağlı olarak değişkenlik gösterecek. Ancak tipik testler ışığında, realme 7 Pro'nun yaklaşık 113 saatlik bir dayanıklılık gösterdiğini söyleyebiliriz. Konuşma süresi ile yaklaşık 35.5 saat; web dolaşım süresiyle yaklaşık 16 saat ve video oynatma süresiyle de 18 saat civarında bir performans sağlayabiliyorsunuz. Elbette bunlar ortalama değerler.

Selefindeki optik zumun yerini portre lensi almış

Telefonun ön kamerasına geldiğimizde ise, burada bizleri 32 MP'lik bir ekran içi selfie kamerası karşılıyor. f/2.5 diyaframlı ön kamera da Quad Bayer filtresi kullanıyor ve 1080p çözünürlüğünde video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Yeni modlar ile yıldızları da çekmek mümkün

realme 7 Pro, arka kameralarıyla güzel çekimlere imza atıyor. Özellikle 64 MP çekim yaparak yüksek çözünürlüklü, detay seviyesi zengin fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Yeni yükseltilmiş Sony IMX682 sensörü sayesinde realme, 64MP Modu için yeni bir ultra yüksek çözünürlüklü algoritma geliştirmiş ve kullanıcılara normal 2x teleskop lensinden daha iyi olan bir netlik sağlıyor. Sanırız bu yüzden de bir önceki modelde yer alan 2x optik lens artık gereksiz olacağı için derinlik sensörü ile değiştirilmiş. Bu arada 64 MP çekim yapmak için, arayüzde 64MP seçeneğini seçmeniz gerektiğini de belirtelim. Aksi halde telefon varsayılan olarak 16 MP şeklinde çekimler yapacak.

Telefonun kamerasında elbette yapay zekadan faydalanılıyor. Otomatik olarak sahne tanılaması yapabilen telefon, gördüğü sahneye bağlı olarak çekim optimizasyonunu yapabiliyor. Elbette profesyonel yeteneklerinize güveniyorsanız, arayüzde PRO modu da seçebiliyorsunuz.

Modlardan bahsetmişken, telefonda Pro Gece Manzarası Modu özelliği de mevcut. Bu modda deklanşör, ISO, beyaz dengesi ve diğer parametreleri özgürce ayarlayabiliyorsunuz. Bu şekilde gayet başarılı olan Gece moduna ek olarak birincil kamera ile gece fotoğrafçılığında daha sanatsal kareler yakalamanız mümkün oluyor.

Yıldız modu ise gece fotoğrafçılığını bir adım daha ileri götürüyor. Gece modunda iken Tripod simgesi ile aktifleştirebileceğin bu özellikte yıldızların netliğini ve parlaklığını akıllıca geliştirmek için yapay zeka algoritması ultra uzun pozlama ve çoklu çerçeve senteziyle birleştiriliyor. Böylece açık bir havada profesyonel yıldız fotoğrafları çekebiliyorsunuz.

Geceleyin sadece fotoğraf değil video da çekilebilir

realme 7 Pro sadece fotoğraf değil video özellikleri ile de göz dolduruyor. Üstelik sadece arka kamera değil ön kamera da bir çok geliştirilmiş özellikten nasibini almış. UIS video sabitleme ve gerçek zamanlı bokeh efektli videolara ek olarak ön kamera ile de 1080p 120 fps video çekmek mümkün oluyor.

Ancak tabii ki en dikkat çeken video özellikleri arka ana kamerada yer alıyor. Arka kamerada UIS video sabitleme özelliği daha da geliştirilmiş bir şekilde yer alıyor. Ultra geniş açılı video, 1080p 120fps ağır çekim modu ve gerçek zamanlı bokeh efektli videolara ek olarak yapay zeka renkli portre modu ve özelikle Pro Gece Manzarası Video modu dikkat çekiyor.

Yaptığımız deneme çekimlerinde özellikle gece fotoğraf ve video modlarının bizi çok fazla etkilediğini söylememiz gerekiyor. Daha önce sadece amiral gemisi modeller ile çekilebilen gece fotoğraflarını realme 7 Pro da size sunabiliyor.

Sonuç

Toparlarsak realme 7 Pro, bu klasman için gayet etkileyici bir model olmayı başarıyor. Son tahlilde geniş seçenekler sunmasıyla iddialı bir telefon olurken, ayrı ayrı baktığımızda da inceleme boyunca güzel detaylar ortaya koymayı başardığını hep beraber gördük. Özellikle Super AMOLED ekranı ve gelişmiş kamera özellikleri ile üst segment telefonlardaki çoğu yeteneği orta segmente getirmesiyle önemli bir artı puan elde eden realme 7 Pro, buna ilave olarak iyi performans sergilemesi, 65W ultra hızlı şarj süresi sunması ile de çekici görünüyor.

realme 7 Pro modelinin fiyatı ise incelemenin başında da söylediğimiz gibi 3.999 TL. Bu anlamda, bu fiyat bandında gayet tercih edilesi bir model olduğunu söylemek zor değil. Ekonomik bir akıllı telefon arayan ancak üst seviye özellikler arayan kullanıcılar, realme 7 Pro modelinden memnun kalacaklardır.

ADVERTORIAL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER