Samsung, bir devri kapatıyor

Samsung'un bir dönem Galaxy Gear sanal gerçeklik gözlükleri Samsung akıllı telefon sahiplerini bir hayli heyecanlandırmış ve bütçe dostu sanal realite ziyareti sağlayabilme imkanı tanımasıyla da oldukça ünlenmişti.

Samsung, bir devri kapatıyor

Samsung'un bir dönem Galaxy Gear sanal gerçeklik gözlükleri Samsung akıllı telefon sahiplerini bir hayli heyecanlandırmış ve bütçe dostu sanal realite ziyareti sağlayabilme imkanı tanımasıyla da oldukça ünlenmişti. Daha sonrasında Samsung XR platformu çatısını inşa etmiş ve bu platform üzerinden 360 derece videolarla sanal gerçeklik konusunu desteklemişti. Hatta o kadar fakat, bu sistem aracılığı ile insanlar sanal realite konserlerine katılabiliyorlar, canlı yayınlanan maçlara katılabiliyorlardı. Fakat görünün o ki, bu işin sonu gelmiş...

Ama COVID-19 salgını ile aniden oluşan "yeni sıradan" hayat standartları çevresinde, konserler, gösteriler, sohbetler dijital ortama taşınmışken, sanal gerçeklik gözlükleri ve bu tür uygulamaların bu yeni -ve umarız geçici- dünya düzenine adapte olması çok olasıydı. Ama Samsung, XR platformunu sonlandırma kararı almış.

Bundan Böyle 360 derecelik video yüklemesi yapılamıyor. Bundan sonradan da Samsung XR ve Samsung VR video istemcileri güncelleme alamayacakken, 30 Haziran 2020'den itibaren Samsung VR uygulaması bundan böyle Oculus Go, Oculus Rift veya Oculus Quest'te de desteklenmeyecek ve Oculus mağazasından kaldırılacak.

Samsung XR platformu, 30 Eylül 2020 tarihinden itibaren ise adamakıllı tarihin tozlu sayfalarına gömülecek. Samsung XR kullanıcı hesapları devre dışı bırakılarak kaldırılacak ve bütün kullanıcıların hesap bilgileri ve ilişkili verileri Samsung XR hizmetinden kalıcı olarak silinecek. Elbette buna emrindeki olarak da yayınlanmış tüm videolar da kaldırılacak. Verilerin silindikten sonra yeniden geri getirilemeyeceğini ve o nedenle bu sistemde bilgileriniz var ise, bir an önce yedeklemenizi nasihat ederiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER