Samsung'dan Sony'ye gösterişli muhalif

Samsung, telefon kameralarındaki atılımlarını devam ettiriyor.

Samsung'dan Sony'ye gösterişli muhalif

Samsung, telefon kameralarındaki atılımlarını devam ettiriyor. Firma, 48MP, 64MP ve 108MP kamera sensörlerinin sonrasında, bir adım geri artan bir şekilde daha düşük çözünürlüklü bir sensör tanıtmaya hazırlanıyor.

Bilginin geldiği Ice Universe'a kadar Samsung, yakında 1/1,3 inç boyutunda 50 megapiksellik bir kamera sensörü tanıtacak. Karşılaştırma açısında 108MP ISOCELL Bright HMX'in 1/1,33 inçlik bir dedektör olduğunu ve 0.8µm piksel boyutuna sahip olduğunu belirtelim. Dolayısıyla beklenen 50MP'lik sensörün pikselleri, azıcık daha büyük olacak. Bu dedektör, Sony IMX700'ye rakip olabilir.

Piksel boyutu daha büyük olan imaj sensörleri, daha yüksek ışık duyarlılığı, dolayısıyla daha iyi düşük ışıklandırma performansı sunabiliyorlar. Bu tür sensörler, düşük aydın alanlarda çekilen videolarda da daha aydınlık görüntüler sunuyor. Yeni sensörü hangi telefonların kullanacağı ise hemen şimdi bilinmiyor.

sırası gelmişken tanıtımı yakın olmasa da, Samsung'un 150MP'lik, 250MP'lik ve 600MP'lik sensörler üstünde çalıştığı söyleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER