Samsung geleceği nasıl hazırlıyor?

Samsung geleceği nasıl hazırlıyor?

Samsung geleceği nasıl hazırlıyor?

Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor, ilerliyor ve hayatımızı, alışkanlıklarımızı değiştiriyor. Bir teknoloji yayını olarak bu değişimin bayraktarlığını yapan firmalarla sürekli dirsek temasında olmamız, bize geleceği önceden görme ve takipçilerimize ilk elden ulaştırma fırsatı sunuyor. Bu çerçevede geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda bir takipçimizle birlikte Kore'ye, Samsung'un merkezine gideceğimizi açıklamıştık. İnanılmaz bir ilgi gören yarışmamızda takipçilerimizden gelen fikirler, kullanıcıların teknoloji firmalarından beklentilerinin ne kadar büyük olduğunu, hayatlarını değiştirmeye ne kadar hazır olduğunu gösteriyordu.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Seçmek gerçekten çok zor oldu, ama sonunda bir takipçimiz, Ramazan Aydın yarışmamızın kazananı oldu ve onunlar beraber geçtiğimiz hafta teknolojinin kalbine, Kore'ye bir seyahat gerçekleştirdik. Samsung'un Ar-Ge merkezine, tasarım ofisine ve Samsung'un geleceği şekillendirdiği Samsung Digital City'e olan ziyaretimizde firmanın gelişime yaklaşımını, inovasyon ve yeni teknolojilere adaptasyon için yaptığı çalışmaları gördük. Gezimizin büyük bir kısmında oldukça hassas yapıları ziyaret ettiğimiz için fotoğraf ve video çekmek mümkün olmadı, ancak yine de firmanın vizyonu ve misyonu hakkında ayrıntılı bilgi edinme imkânı bulduk.

Televizyonlar hayatımızda artık bambaşka bir yere sahip

2018112213393315837.jpgTelevizyonlar hayatımızda artık bambaşka bir yere sahip

Samsung Digital City gezimiz sırasında Samsung Türkiye Pazarlama Müdürü Erkan Yıldırım ile gerçekleştirdiğimiz röportajdan görülebileceği gibi, gezimizin ana temasını oluşturan TV teknolojileri hayatımızı değiştirmeye aday. Televizyon evlerde hayatımızın merkezinde duruyor aslında, ancak artık eski rolünden çok daha ileriye gitmeyi hedefliyor. Sadece bize sunulan içeriği tüketmemiz için kullanılan bir mecra değil artık.

Etkileşimli uygulamalar sayesinde farklı içerikleri görüntülemek bir yana, akıllı ev konseptinin tam merkezinde durmaya aday. Televizyon seyrederken bir taraftan da evdeki tüm cihazları kontrol ettiğinizi, tüm cihazların size TV aracılığı ile bilgi verdiğini düşünün. Örneğin buzdolabınız yumurtanın bittiğini, çamaşır makineniz yıkamanın sona erdiğini duyurabilir, sabahları uyandığınızda hava durumu ve flaş haberler hakkında bilgi verebilir. Eş dost akraba ile görüntülü görüşmeyi saymıyoruz bile. Bu ve bunun gibi birçok yenilik sayesinde televizyonların hayatımızdaki rolü değişiyor, değişmeye de devam edecek. Tüm bunlar da araştırma geliştirmeye dev bir bütçe ayıran, teknolojik ilerlemeyi firmanın genetik kodları arasına yerleştiren Samsung ve Samsung gibi firmaların öncülüğü sayesinde oluyor. Röportajımızda ayrıntılı olarak öğreneceğiniz gibi, bir sonraki adım için aslında tüm temel hazırlanmış durumda, kısa bir süre sonra tüm bunların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacağını göreceğiz.

Önceki HaberZuckerberg: "Bırakmayı Planlamıyorum" Sonraki HaberISS Astronotu, Uzayda NASA Disketleri Buldu



Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER