Samsung ve Google'dan yeni hücum!

Samsung Galaxy kullanıcıları için uzun süredir Google'ın dilekçe ekosistemiyle entegrasyondan faydalanma imkanı sunuyor.

Samsung ve Google'dan yeni hücum!

Samsung Galaxy kullanıcıları için uzun süredir Google'ın dilekçe ekosistemiyle entegrasyondan faydalanma imkanı sunuyor. Samsung ve Google, Galaxy Z Flip'in reformcu tasarımına uygun yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunmaya yönelik müşterek çalışmalarında yeni bir aşamaya ulaştı. İki şirket arasındaki uzun süreli ve verimli ilişkinin sonucunda ortaya çıkan en son geliştirme sonucunda artık YouTube videoları Galaxy Z Flip'in Esnek Başvuru modu ile uyumlu hale geldi.

Elastik Tatbik Modu ile yeni bir YouTube deneyimi

Benzersiz katlama sistemi sayesinde Galaxy Z Flip cihazınızı masanın üstüne koyup en sevdiğiniz YouTube kanalını eller özgür şekilde izleyebilirsiniz. Derhal bu eller hür deneyimi, Elastik Uygulama Modu ile ahenkli olarak bir sonraki seviyeye taşınıyor. Galaxy Z Flip ile eller özgür şekilde YouTube'un keyfini çıkarırken ekran eşdeğer olarak 4 inçlik iki alana bölünüyor. Ekranın üst yarısında video izlerken alt yarısını dikkatiniz dağılmadan diğer videoları çağırmak, açıklamaları okumak ve yorum yazmak için kullanabilirsiniz.

Elastik Dilekçe modu için optimize edilmiş YouTube uygulaması, izlediğiniz videonun gösterme boyutu ne olursa olsun, videoyu ekranın üstteki yarısına sığacak şekilde ayarlayarak rahatça görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Kare ve düşey videolar yaklaşık olarak bütün alanı kaplayarak varlıklı bir izleme deneyimi sunarken 16:9 oranındaki videolar merkeze yerleşecek şekilde ayarlanıyor.

Esnek Dilekçe Modu'nun YouTube ile uyumu, kolay bir kullanıcı deneyimi iyileştirmesinden daha fazlası. Samsung ve Google mühendisleri birlikte çalışarak uygulamayı işletim sistemi düzeyinden her yerde tasarladılar. Bu, Android Takviye Kitaplığı'nın entegrasyonunu da kapsayarak Esnek Uygulama Modu'nu daha fazla üçüncü taraf hizmete taşımayı kolaylaştırdı. Bu meslek birliği kapsamında Samsung, katlanabilir cihazlarla ilgili yenilikleri sürdürmek nedeniyle Android geliştiricileriyle yakın bir şekilde çalıştı. Galaxy Z Flip kullanıcıları, Esnek Başvuru Modu için optimize edilen YouTube uygulamasını Google Play Store'dan indirebilir ve en son güncellemeyle birlikte gelen gelişmiş özelliklerin keyfini çıkarabilir. Galaxy kullanıcıları hem YouTube Premium'a 4 avuç içi kadar ücretsiz olarak sahip olabilir ve reklamsız izleme, çevrimdışı oynatma ve arkadaki planda oynatma gibi avantajlardan yararlanabilir.

Ayrıca Samsung ve Google, en son YouTube güncellemeleri dışarıya Galaxy cihazlarına yönelik diğer bir takım yenilikler üstünde de çalışıyor.

Galaxy cihazlara gelecek en iyi özellikler

Ilk Önce Samsung, sohbetlerinizi daha hatasız ışık halkası getirmek için Google'ın Gelişmiş Arama ve Mesajlaşma (RCS) desteğini Galaxy akıllı telefonlara taşıyor. 3İki şirket bu özellikleri Samsung cihazlarına taşımak için 2018'den bu yandan çalışıyor4.

RCS teknolojisine sahip Samsung Mesajlar uygulaması, kullanıcıların ayrıca kablosuz internet ayrıca de mobil veri üzerinden sohbet etme, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar gönderme ve alma, okundu bilgisi alma ve zengin özelliklere sahip grup sohbetleri oluşturma gibi daha fazlasını yapabilmelerine olasılık tanıyor. Mesajlar uygulamasının masaüstünde de bulunması, mobilden bilgisayara sorunsuz geçişi kolaylaştırıyor.

RCS entegrasyonuna ek olarak Samsung, 2020'ye keza Galaxy S20 serisi keza de Galaxy Z Flip cihazlarda Google Duo için hazırlanmış entegrasyon sunarak başladı. Google Duo yüksek kalitede ve yüksek hızda görüntülü arama imkanı sunmakla kalmıyor, bununla beraber bir video konferansa 12'ye kadar kişinin katılmasını sağlıyor. Kullanıcılar, Galaxy Z Flip'te görüntülü sohbetlerin ekranın üstteki yarısında, arama kontrollerinin ise ekranın alt yarısında göründüğü Elastik Dilekçe modunda uygulamanın keyfini çıkarabilir. Google ile yürütülen iki taraflı araştırmalar, daha pozitif cazibeli özelliği Galaxy cihazlarına taşıyor.

Canlı Altyazı, telefonda oynatılan medyayı olağanüstü kusursuz şekilde hakiki zamanlı olarak yazıya dökme ve altyazı ekleme yeteneği ile Galaxy S20'nin en heyecan verici özellikleri arasında yer alıyor. Google'ın yapay zekasından yararlanan Canlı Altyazı; YouTube videoları, podcast'ler, sizin ve arkadaşlarınızın kaydettiği videolar dahil her türlü sesli veya görüntülü içerik için altyazı oluşturabilir. İşitme engelli ve işitme güçlüğü yaşayan toplulukların iş birliğiyle geliştirilen Canlı Altyazı özelliği, işitme kaybınız varsa veya ses seviyesini artırmak istemediğiniz bir ortamdaysanız size muavin oluyor. Kullanıcılar, cihazın Ayarlar menüsündeki Erişilebilirlik veya Ses seçeneklerinden bu özelliği açabilir.

Samsung, Google ile sürdürdüğü ortaklığın bir sonucu olarak, kullanıcı güvenini daha da artırmak, verilerinin güvenliğini ve korunmasını sağlamak için Galaxy cihazlarına aylık ve üç aylık emniyet güncellemeleri de getiriyor. Bunlar, Google'ın Android geliştirmelerini ve Samsung'un emniyet açıklarına ve risklere yönelik güncellemelerini kapsıyor.

Samsung, dünyayla irtibat kurma biçimimizi değiştirecek bir sonraki mobil yeniliklere yol göstermek amacıyla, önümüzdeki sene da Google ile yakın meslek birliği içinde çalışmaya devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER