Samsung, yeniden en tepede

Samsung, 2020 yılının birincil çeyreğinde akıllı telefon bellek pazarında liderliğini sürdürüyor.

Samsung, yeniden en tepede

Samsung, 2020 yılının birincil çeyreğinde akıllı telefon bellek pazarında liderliğini sürdürüyor. Şirket, küresel akıllı telefon pazarının yüzde 50'sinden fazlasını elinde tutarken, SK Hynix ve Micron Tech. Sırasıyla 2'inci ve 3'üncü sırada yer alıyor.

Güney Koreli yonga devi, akıllı telefon bellek pazarında yüzde 55 gelir payına sahipken, SK Hynix ve Micron sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 19 kazanç payına sahip. Segmentin toplam pazar geliri,  mevsimsel ve öteki kategorilere olan talep kayması nedeniyle yüzde 4'lük bir düşüş kaydederken, buna en büyük sebeplerin başında ise şüphesiz COVID-19 pandemisi geliyor.

Samsung'un pazar payını arttırması ise LPDDR5 DRAM hafıza yongalarının başarısından geçiyor. Önde gelen akıllı telefon üreticileri böylece bellek konusunda Samsung'u seçim ederken, şirket öte taraftan NAND flash depolama segmentinde de 2019'a göre yükselme kaydetmiş.

2020 yılının ilk çeyreğinde bu segmentte de yüzde 4'lük büyümü belirten Samsung, Strategy Analytics rakamlarına tarafından yüzde 44 kazanç payı ile pazara liderlik ediyor. Bu kolda da onu peşine düşüp takip eden şirketler Kioxia (eski adıyla Toshiba Memory Corporation) ve SK Hynix olurken, bu ikilinin pazar payı ise sırasıyla yüzde 25 ile yüzde 16.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER