Samsung'un zaferi kısa sürebilir

Samsung'un zaferi kısa sürebilir

Samsung'un zaferi kısa sürebilir

2017'nin ikinci çeyreğinde Samsung, Intel'i 25 yıllık birinciliğini elinden alarak dünyadaki en büyük yarı iletken bazlı yonga üreticisi olmayı başarmıştı. Güney Koreli teknoloji devi, yıl sonuna kadar gelir bakımından dünyadaki en büyük yonga üretici olarak, Intel'i tam anlamıyla tahtından indirdi. Dünyadaki bir çok bilgisayarın Intel kullanıyor olmasına rağmen Samsung'un böyle bir başarıya imza atması herkesi çok şaşırtmıştı. Samsung şu an işlemciler de geliştiriyor ancak  masaüstü ve notebook bilgisayarlar yerine daha çok mobil cihazlara yoğunlaşıyor.

Samsung'un büyük başarılarından diğer biri ise bir çok bilgisayarın bellek çiplerini üretiyor olması. Tüm bu başarılara rağmen uzmanlar Intel'in bu yıl güçlü bir dönüş yapacağını ve Samsung'un da gerileyeceğini tahmin ediyor.

Araştırma şirketi IHS Markit'in yayınladığı 2017 yıllık küresel yarı-iletken endüstrisi verileri, Samsung'un bu alanda Intel'i geçtiğini doğruluyor. Verilere göre Samsung yıldan yıla %53.6 oranında satışlarını arttırdı. Ancak uzmanlara göre Samsung'un bu başarısının ardında, eş zamanlı fiyat artışları olduğunu söylüyor. IHS Markit analisti Shawn Reeve, piyasa tekrar eski dengesine döndüğünde Intel'in tahtına geri döneceğine inanıyor.

Bu durumun farkında olan Samsung'un gelecekte artacak olan talep için hazırlandığı söyleniyor. Yani Koreli devi tahminleri haksız çıkarma olasılığı yok değil.

Önceki HaberCloudflare'den 1.1.1.1 DNS Hizmeti! Sonraki HaberYapay Zeka ile Ne Kadar Yaşayacağınızı Ölçün
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER