Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

Koronavirüs salgını kapsamında alınan sosyal izolasyon önlemleri, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu.

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

Koronavirüs salgını kapsamında alınan sosyal izolasyon önlemleri, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu. Sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak isteyenler ise sanal ortamlara yöneldi. Yapılan araştırmalar salgın sürecinde dünya genelindeki online kullanıcı sayısının 3.5 milyara, sosyal ağ hesabı sayısının ise 7.7 milyara ulaştığını ortaya koydu. Türkiye'deki bu potansiyel aleyhinde genç kullanıcıların sosyalleşme ihtiyaçlarına yanıt saptamak sosyal etkileşimi artırmak için harekete geçen çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına giriş yaptı. Dilekçe, sunduğu iki dakikalık online telefon görüşmesi ile kullanıcıların Türkiye ve dünyadan binlerce yeni insanla tanışmasına ve sosyalleşmesine imkan sağlıyor.

“Bir ‘merhaba' pek fazla şeyi değiştirebilir”
Bugüne kadar arabulucu olduğu 500 milyon mülâkat ve aylık 250 bin kullanıcısıyla insanların tek bir dokunuşla dünyanın o kadar çok yerinden yeni insanlarla tanışmasını karşılayan laf konusu sesli chat uygulaması, bundan böyle Türkiye'deki kullanıcılara da erişim imkanı sunuyor. Konum ve gaye ülke seçiminin peşinde tek tıkla Türkiye'den ve dünyadan rastgele kullanıcılarla 2 dakikalık bir sesli görüşme ile iletişimin başladığı gerçekte, görüşülen kişiyi arkadaş olarak ekleme ve mesajlaşma seçenekleri de bulunuyor. Sadece merhaba diyerek başlatılan bir konuşmanın arkadaşlık, kariyer veya duygusal ilişkiler gibi pek çok alanda fırsat sağlayabileceğini belirten Hello CEO'su Arian Kastrati, “Bir merhabanın o kadar fazla şeyi değiştirebileceğine olan inancımızla çıktığımız bu yolda, kiminle ve hangi konularda konuşacağınızı bilmediğiniz ve konuşmanın seyrine göre öyle çok konuda yeni ilişkiler inşa edebileceğiniz bir serüven sunmayı hedefledik. Böylece özellike sosyal anlamda engebeli bir süreç olan pandemi döneminde insanların sanal ortamlarda da olsa sosyalleşerek eğlenmesine ve yeni halk keşfederek yardımsever ilişkileri kurabilmesine katkı temin etmek istiyoruz'' biçiminde konuştu.

“Türkiye'deki maksat 20 kat artış”
Lüzum Türk toplumunun iletişimdeki dışa dönük tavrının gerekse genç kullanıcı yoğunluğunun Türkiye'yi yatırımcılar için ciddi bir potansiyel olarak konumlandırdığını ifade eden Arian Katrati, Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin olarak ”Türkiye, sıcakkanlı ve yeni insanlarla tanışarak diyalog bulunmayı seven bir toplum yapısına sahip. Hem toplumun karakteristiği keza de başta gençler almak üzere sosyalleşmeye karşın dijital medya kullanımının yoğunluğu, Türkiye'nin potansiyelini ortaya koyuyor. Bizler de 2016 yılında ilk adımlarımızıpazarda kayda değer bir ivme kazandık ve beklentimiz ikinci çeyrekte 20 katın üstünde büyüme yaşayacağımız yönünde'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER