Sevan Nişanyan'ın Cinsel İstismarı Meşrulaştıran Skandal Açıklaması Tepkilerin Odağında

Sevan Nişanyan'ın Cinsel İstismarı Meşrulaştıran Skandal Açıklaması Tepkilerin Odağında

Sevan Nişanyan'ın Cinsel İstismarı Meşrulaştıran Skandal Açıklaması Tepkilerin Odağında

Klinik psikolog ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Murat Paker’in cinsel saldırı suçlamasıyla yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılması ardından Sevan Nişanyan’ın sosyal medyadan paylaştığı ve cinsel istismarı meşrulaştıran mesajı infial yarattı.

s-b536b7a9dde171ba0cfcd93bc98890169d144b

Nişanyan’ın Facebook hesabından yayınladığı mesaj şu şekilde

s-3bd440c05eeb16efe8c2b257b3db5c1666512c  “Sekiz yıldır ‘terapi’ adı verilen iç dökme seanslarına gidip mahreminizi paylaştığınız birinin, faraza, en kötü ihtimalle, size ‘yürümesi’ yahut öpmeye kalkması, yahut çükünü çıkarıp göstermesinin vereceği net ZARAR nedir? Bir kariyer ve saygınlık için kırk küsur yıl emek vermiş birinin işini, mesleğini, hayatını, ailesini, insan ilişkilerini, itibarını bilerek, isteyerek, taammüden ve uzun vadeli ısrarla mahvetmenin vereceği ZARAR nedir? İlkinin cezası 4 yıl ise, ikincisinin cezasının EN AZINDAN idam olması gerekir. NOT: Sekiz değil beş yılmış, uçmuşum. İdam fenaymış, onu da bildirdiler sağ olsunlar.”

Tutuklu bulunduğu İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan izinli olarak çıkan Sevan Nişanyan 14 Temmuz 2017'de firar etmişti.

Sevan Nişanyan Cezaevinden Firar Etti! -

Ne olmuştu?

s-3b7b8a3f0e454de660477f9471bc66bde008d8 Klinik psikolog ve terapist Yard. Doç. Murat Paker'e, "cinsel saldırı" suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.5 yıl önce terapiye başladığı kişinin şikayeti üzerine İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar duruşması 17 Ocak 2018'de görüldü. Paker’in avukatlarının talebiyle izleyiciye kapalı yapılan duruşmada "cinsel saldırı suçu işlendiğinin sabit olduğuna" karar veren mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 102/1-1 hükmü uyarınca 5 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.Cezada "sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları, mahkemeye karşı saygılı tutumunu" gerekçesiyle indirim yapıldı. Kararda, verilen cezanın 2 yıldan fazla olması nedeniyle "hapis cezasının seçenek yaptırımlara çevrilmesi" ve "cezanın ertelenmesi" hükümlerinin sanık hakkında uygulanmayacağı da belirtildi.Davacı tarafın avukatı “tanık olmasa dahi cinsel saldırının delillerle kanıtlanabileceğinin ortaya çıkması açısından kararın önemli olduğunu" vurgularken Paker’in avukatı “aksi ispat edilemeyecek derecede kesin bir delil bulunmamasına rağmen haksız ve hukuka aykırı olarak ceza verildiğini" açıklayarak karara itiraz edeceklerini bildirdi.Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Paker'in üniversitedeki idari görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Sevan Nişanyan'ın paylaşımına tepkiler sürüyor...


Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2019, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER