Siber saldırılarda korkutan varsayım

Mimecast'ın yeni araştırması, kuruluşların %60'ının önümüzdeki yıl içerisinde e-posta kaynaklı bir atak beklediklerini gösteriyor ve bu da, bir kere daha e-postaların siber suçlular aralarında en popüler hamle şekillerinden biri haline geldiğinin altını çiziyor. E-posta Güve.

Siber saldırılarda korkutan varsayım

Mimecast'ın yeni araştırması, kuruluşların %60'ının önümüzdeki yıl içerisinde e-posta kaynaklı bir atak beklediklerini gösteriyor ve bu da, bir kere daha e-postaların siber suçlular aralarında en popüler hamle şekillerinden biri haline geldiğinin altını çiziyor.

E-posta Güvenliğinin Durumu 2020 raporunu derleyen e-posta ve bilgi güvenliği firması, 1.025 küresel IT yöneticisinin katıldığı, siber güvenliğin güncel durumu üstüne bir araştırma yaptı. Araştırmaya cevap verenlerin %77'si kuruluşlarında bir siber sağlamlık stratejisini geçmişte veya derhal yürütmekte olduklarını söyledi. Buna rağmen yarısından fazlası (%60), önümüzdeki yıl e-posta kaynaklı bir hücum yaşayacaklarından belirli ve buna ne kadar hazır oldukları net yok.

Araştırmada belirtilene kadar, Koronavirüs salgını nedeniyle her zamankinden daha artı çalışanın evden çalışması ile beraber siber suçlular, bu fırsattan faydalanarak uzaktan çalışanlara ve organizasyonlarına saldırılar düzenliyor. Mimecast'ın raporunda, bölge adı sahteciliği ve e-posta sahteciliği esas atak yöntemleri olarak ön plana çıkıyor. 

bununla birlikte kişilerin yerine geçerek yapılan dolandırıcılıklar ve phishing çabaları ile ransomware (fidye yazılımı) de işletmeler için büyük bir problem olmaya devam ediyor. Katılımcıların %72'si son 12 ay içerisinde phishing saldırılarının aynı kaldığını ya da arttığını söylerken, %74'ü de benzer şeyi "birey taklidi saldırıları" için söylediler. Ransomware de oldukça büyük bir problem ve katılımcıların yarısından birazcık daha fazlası (%51) bir ransomware saldırısının kuruluşlarını etkilediğini söylüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER