Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural Davası: Duruşma 22 Nisan'a Ertelendi

Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural Davası: Duruşma 22 Nisan'a Ertelendi

Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural Davası: Duruşma 22 Nisan'a Ertelendi

Müzisyen Sıla Gençoğlu'nun şikâyeti üzerine oyuncu Ahmet Kural hakkında başlatılan soruşturma tamamlanmış, Kural hakkında 'Hakaret', 'Tehdit' ve 'Basit yaralama' suçlarından 1 yıl 4 aydan, 5 yıla kadar hapis talep edilmişti. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti duruşmanın 22 Nisan'a ertelenmesine karar verdi. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahil olma talebi kabul edildi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, sanık Ahmet Kural ve müşteki Sıla Gençoğlu katıldı.

s-230fbfea3e347e4211da556342a8cd321c9a65Adliyeye önce Ahmet Kural, ardından Sıla Gençoğlu geldi. Ünlü müzisyen soruları yanıtsız bıraktı.Daha önce dinlenilmesine karar verilen 3 kişi de tanık olarak duruşmada hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı temsilen bir avukat duruşmaya geldi.Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları da duruşmayı izleyenler arasındaydı.

Ahmet Kural'ın savunması alındı: "Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum"

s-c960278a466f77fef205e8cd96048d956dc40d Kimlik tespiti yapılan sanık Ahmet Kural, aylık net gelirinin 50 bin lira olduğunu, sinema ve reklam gelirleriyle bu gelirin yıllık 2- 2,5 milyon lirayı bulduğunu kaydetti. Kural, "2017 Mayıs'ında güzel bir ilişkiye başladık. Ancak dünya görüşlerimizin, inançlarımızın farklılığı, arkadaşlarımı hor görmesi nedeniyle ayrılma kararı aldım. Sonrasında 'bir tokat attı' haberi uydurdu. Bir hafta sonra Okan Can Yantır ile olmaya başladı. 1.5 ay evden çıkmadım. Kimseyle görüşmek istemedim" dedi.6 ay sonra Sıla'nın 'sana ihtiyacım var' diye mesaj yolladığını kaydeden Kural, "Daha sonra teyzesini, araya kuzenim ortak arkadaşlarımızı soktu. Bana 'Boş ev' diye bir şarkı yazdığını söyledi. Aklımda hala 3. şahıs vardı. Ona üçüncü kişi ile olan birlikteliğiyle ilgili 3 defa o soruyu sordum. Bana değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu. Olay günü annem ve ablalarımın geldiği gece kendisi bize geldi. Alkol aldık. Kendisi bayağı içti. Rumeli Hisarı'nda bulunan evin merdivenin de inerken sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Daha sonra Zekeriyaköy'deki benim evime geçtik. İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. Evet 'senin canını yakmak için yaptım' dedi. Kendisinden evi terk etmesini istedim. Aramızda tartışma oldu" diye konuştu.Sıla'ya 'Defol git' dediğini belirten Kural, "Şoförünü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü. Birkaç kez 'yalvarırım git diye bağırdım'. Kendisi bana 'Yapma Ahmet ne olur konuşalım' diye bağırdı. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarken de bana 'Seni bitireceğim Ahmet Kural' dedi. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Ardından Sıla Gençoğlu ifade verdi: "Kafama vurdu, yerlerde sürüklendim. Yaklaşık 1 saat sürdü"

s-c01daca1dff322ecee620dfbe21e45d6b91160Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın duruşmadan aktardığı bilgiye göre Gençoğlu ifadesinde şunları söyledi: "Olay 29 Ekim günü gerçekleşti. Ailesiyle beraber çok güzel vakit geçirdik. Sonra eve geçtik. Ancak kurtulamadığımız Okan Can Yantır sorusu geldi. Bir anda kıskançlık krizi geçirdi. Bağırdı. Sonra bana 'S... git. Git buradan öldürürüm seni' dedi. Kül tablası kaldırdı. Bir saat boyunca evden kurtulmaya çalıştım. Mutfaktan salona savrulduk. Kafamı duvarlara vurdu. Yere düştüm. Kafamı ve böbreklerimi tekmeledi. Bana aileme küfürler etti. 'Çok sevdiğin baban kollarında ölsün' dedi. Bahçe kapılarından içeri çekildim. Bir şekilde şoförümü aramayı başardım. Neyse ki peşimden gelmedi.  Şikayetçiyim" dedi.Soru üzerine Sıla Gençoğlu, "Yaklaşık 1 saat sürdü. Ara ara devam eden bir dayaktı. Dinlenip dinlenip derken, ara ara durup sonra tekrar saldırdı. Zaten 45 dakika, bir saat dayak yeseydim şu an burada olmazdım. İdrarımdan kan geldi" diye konuştu.Bunun üzerine Ahmet Kural'ın avukatı, "İdrarda kan olduğu söyleniyor, bunu da böbreğinize vurulmasına bağlıyorsunuz. O dönem regl miydiniz?" diye sordu. Sıla ise "Hayır regl değildim" diye cevapladı.

"Aynısı bizim başımıza da gelebilirdi"

s-41ae3f95fbd96025569afb7da1dca81346a336Tanıkların da dinlenildiği duruşmada olayın yaşandığı evin yanındaki evde bulunduğu belirtilen tanıklardan Hatice Zeynep Tunç, o gece yan evde hakaretler ve küfürler duyduğunu belirterek, "Seni öldüreceğim' şeklinde şeyler duydum. Kadının, 'içeri girmek istemiyorum' dediğini duydum. Sesler 1 saate yakın devam etti." dedi.Sanık avukatı Sibel Aydın'ın, "Neden 2 gün sonra Sıla'nın adını duyunca tanıklık yapmaya karar verdin?" sorusunu yönelttiği Tunç, "Zaten korkmayacak olsam arkadaşlarımla birlikte o akşam polisi arardım. Çiftin Sıla ve Ahmet Kuralolduklarını öğrendiğimiz zaman yardımcı olabiliriz diye düşünüp tanık olmaya karar verdik. Aynısı bizim başımıza da gelebilirdi." ifadesini kullandı.

Gençoğlu, 29 Ekim 2018'de Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu.

Gençoğlu, 29 Ekim 2018'de Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu.Gençoğlu, 29 Ekim 2018'de Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu.

Kanal D Haber'e konuşan Ahmet Kural ise iddiaları reddetmişti.

Ahmet Kural'dan İlk Açıklama Geldi: Suçsuzum, İddiaları Kabul Etmiyorum! -

Ünlü oyuncu yaptığı ikinci bir açıklama ile şiddet iddialarını reddetmeyi sürdürmüş yaşananları "ağır tahrik içeren konu üzerinden başlayan, yüksek sesli karşılıklı kinci tartışma esnasında yaşanan itişme" olarak tanımlamıştı.

Ahmet Kural'dan Bir Açıklama Daha: 'Başta Sıla Olmak Üzere Bütün Kadınlardan Özür Diliyorum' -

Ahmet Kural 2 Kasım Cuma günü şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı.

Savcılık, Müzisyen Sıla Gençoğlu'nun Şikâyeti Üzerine Oyuncu Ahmet Kural'ı İfadeye Çağırdı -

Kural, adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır" demişti.

Kural, adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır" demişti. Kural, adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır" demişti. Dosya Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmiş fakat taraflar uzlaşmayı reddetmişti.Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı.

İddianamede, Kural hakkında 1 yıl 4 aydan, 5 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Ahmet Kural Hakkında 'Hakaret, Tehdit ve Basit Yaralama' Suçlarından 5 Yıla Kadar Hapis Talebi
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER