Şok eden iPhone araştırması!

Şok eden iPhone araştırması!

Şok eden iPhone araştırması!

iPhone'ların fiyatlarının artması bazen şikayet konusu olsa da Çin'den gelen bir rapor, Apple kullanıcılarının genellikle daha az para kazandığını söyledi. Dahası Çin'de iPhone kullananlar, diğer markaların telefonlarını kullananlara kıyasla daha az eğitimli.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Yeni bir araştırmayı kaynak gösteren South China Morning Post'a göre iPhone kullanıcıları ayda yaklaşık 3.000 yuan (433 dolar) kazanıyor. Şanghay merkezli MobData'nın yaptığı araştırma, telefon kullanıcıları arasında cinsiyet, yaş, nitelik, maaş ve popüler uygulamalarla ilgili raporlar oluşturdu. Araştırmaya kaç kişinin katıldığı gibi bazı detayların eksik olması dikkat çekiciydi.

Araştırma, Çin'de iPhone kullanan, ancak ekonomik durumu dış görünüşünden anlaşılmayan "görünmez fakirleri" ortaya çıkardı. Bu kullanıcıların çoğunlukla 18 - 34 yaş arasında lise mezunu kadınlar olması ve çoğu kez fotoğraf uygulaması Meitu'yu kullanması dikkat çekti. Bu iPhone kullanıcılarının yüzde 64,3'ünün iPhone 6, 6S, 6S Plus, 7 veya 7 Plus gibi eski modelleri kullanması ise şaşırtıcı olmasa gerek.

Huawei telefonlarını kullananların ise eve ayda 721 - 2.886 dolar getirdiği, yani ekonomik durumlarının çok daha iyi olduğu ortaya çıktı. Rapor, bu kullanıcılarının genellikle "üst düzey iş adamı", erkek, evli ve 25 - 34 yaş arasında, üniversite mezunu olduğunu söylüyor. iPhone sahiplerinin aksine bu gruptaki kullanıcıların kendi evleri ve arabaları var ve PlayerUnknown's Battlegrounds oynamayı seviyorlar. Bununla birlikte Huawei telefon modeli seçimleri değişiyor.

Araştırmanın sonuçları Çin için şok niteliğinde çünkü en son iPhone modelleri, "görünmez fakirlerin" aylık maaşını aşarken Huawei'nin telefonları, aynı maaşın yarısı kadar etmiyor. Bazı kullanıcılar, çoğu kadının elinde iPhone gördüğünü söylüyor ve araştırmanın sonuçlarını destekliyor.

Önceki HaberZ Kuşağı İş Gücünü Baştan Şekillendiriyor Sonraki HaberGalaxy S10'un Ekran Koruyucusu Sızdı
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER