Sokağa çıkma yasağı kalkıyor

Türkiye'de, Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir devam eden sokağa çıkma yasağı tamamen kalkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile, yasakların 1 Temmuz tarihi itibarı ile tamamen kaldırılacağını duyurdu. Erdoğ.

Sokağa çıkma yasağı kalkıyor

Türkiye'de, Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir devam eden sokağa çıkma yasağı tamamen kalkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile, yasakların 1 Temmuz tarihi itibarı ile tamamen kaldırılacağını duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarının ana başlıkları şu şekilde:

Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. Hedefimiz birkaç hafta içerisinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır. 1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00'a çekiyoruz. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor. Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahip. 1 Temmuz itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER