Spotify'da keyifler yerinde

Spotify, 31 Mart tarihinde sona eren 2020'nin ilk çeyreği için kazanç raporunu açıkladı. Müzik akış hizmetinin açıkladığına göre bundan böyle 286 milyon aylık etkin kullanıcısı bulunuyor ve bu da yıl bazında %31'lik büyüme anlamına geliyor.

Spotify'da keyifler yerinde

Spotify, 31 Mart tarihinde sona eren 2020'nin ilk çeyreği için kazanç raporunu açıkladı. Müzik akış hizmetinin açıkladığına göre bundan böyle 286 milyon aylık etkin kullanıcısı bulunuyor ve bu da yıl bazında %31'lik büyüme anlamına geliyor. Ücretli aza sayısı da 130 milyona yükseldi ve bu da sene bazında %31'lik çoğalma demek. Gelir anlamında ise firma, sene bazında %22'lik artma ile 1,8 milyar Euro kazanç elde etmiş durumda.

Spotify, COVID-19 salgınına rağmen, daha önceki öngörülerini aştığını söylüyor. Premium üyeliklerden gelir sene bazında %23 artarak 1,7 milyar Euro'ya ulaşırken, reklam kaynaklı gelir de yıl bazında %17 artarak 148 milyon Euro'ya ulaşmış durumda. Işyeri, reklam kaynaklı gelirin salgın sebebiyle tahminlerinin arkasında kaldığını da ekliyor.

Müzik akış hizmeti, işletme giderlerinde ise, 489 milyon Euro'ya ulaşıldığını söylüyor.

Spotify, önümüzdeki çeyrek için yaratıcı topluluğunu desteklemeye odaklanmayı planlıyor. Bu destekler de COVID-19 Music Relief programı aracılığıyla yapılacak. Ayrıca akış hizmeti, "sanatçıların, kendilerini cesaretlendirmek için bağış toplamasına" müsade veren Sanatçı Fundraising seçeneğini de başlatmış durumda...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER