Spotify sonunda amacına ulaştı

Spotify sonunda amacına ulaştı

Spotify sonunda amacına ulaştı


Spotify'ın halka açılma yolu uzun sürdü ama en sonunda gerçeğe dönüşmüş durumda. Firma artık halka açık ve alışıldık IPO yerine doğrudan listeleme gibi sıra dışı bir yöntemi tercih etti. Reuters'ın belirttiğine göre hisseler, Pazartesi günü sonlarında New York Borsası (NYB) tarafından 132 dolar fiyatı ile satışa sunuldu ve bu da Spotify'a 23 milyar doların üzerinde bir değer biçiyor.

Spotify'ın ilk alımı uzun bir süre yapılmadı ve bu süre yeni bir rekor olabilir. NYB, doğrudan listeleme sebebiyle ilk satışın normalden daha uzun sürebileceğini belirtmişti. Bu süre içerisinde ise beklenen satış fiyatı 170 dolara kadar çıkmıştı. Fiyattaki bu hareketliliğin sebebi ise Spotify'ın IPO yerine doğrudan listelemeyi seçmiş olması. Bu sistemde fiyatlar önceden belirlenmek yerine arz ve talep ile belirleniyor. Geçtiğimiz yıl firma, 10 milyar dolar değerinde yatırım beklediğini belirtiyordu ve görünene göre bunun çok daha fazlasını elde edecek.

Spotify hisseleri, Salı sabahı 7:45 itibariyle 165.90 dolar fiyatından satılmaya başlandı ve başlangıçta 5.6 milyon dolarlık hisse satıldı...

Önceki HaberSamsung Exynos 9820, Galaxy S10'a Güç Verecek Sonraki HaberPerakendede Kadının Gücünü Anlatacaklar

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER