Spotify'ın büyük planı

Spotify'ın büyük planı

Spotify'ın büyük planı

Bloomberg'in haberine göre Spotify, 2 Nisan tarihi itibariyle hisselerini New York Borsası'nda sunmaya hazırlanıyor. Bu haber, CNBC tarafından duyurulan ve firma tarafından birkaç gün önce yapılan SPOT adı altında kamuya açılma planlarının resmi duyurusunu takip ediyor. O sırada Spotify, kayıt açıklamasının onayının ardından listelere gireceğini söylemişti.

Anlaşılana göre müzik yayını firması direkt satışı hedefliyor ve yeni hisseler sunmayacak veya ilk kamusal teklifi (IPO) ile yatırım sağlamaya çalışmayacak. Bunun anlamı da Spotify'ın hisse sahiplerinin, açık piyasalar aracılığı ile hisselerini yatırımcılara önceden belirlenmiş bir fiyat olmadan satabilmesi ve ilk hisse sunumlarının sigortalanmayacağı.

Genellikle kullanılan yöntemde teknoloji firmaları hisselerini ilk olarak yatırımcılara sunuyorlar ve böylelikle sigortacıların bir ilk fiyat belirlemeleri mümkün oluyor. Ancak söylenilenlere göre Spotify, tüm belirsizliklere rağmen NYSE listelemesinde sorunsuz bir geçiş için bu yöntemi kullanmayacak. Buna rağmen firmanın önümüzdeki haftalar içerisinde yatırımcılarla da görüşmeler yapacağı söyleniyor ve 15 Mart tarihinde daha fazla yatırımcının çekilmesi amacıyla bir yatırımcı günü düzenlenecek.

Spotify'a finansal danışman olarak ise destek verecek ve firmanın normal hisselerinin kamusal fiyatını belirleyecek. Ayrıca CNBC'nin söylediğine göre firma, hisselerinin özel piyasalarda 132.50 dolar fiyatına kadar çıktığını açıkladı ve bu da değerlendirmesinin 23 milyar doların üzerine çıkması anlamına geliyor...

Önceki HaberDünya Rekoru Kıran Yeni Stres Çarkı  
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER