Steam'den ilginç bir yenilik

Valve'ın oyun platformu Steam, bundan böyle kütüphanenizdeki oyunları inceleyip size oynamanız gereken sonraki oyunu tavsiye edecek.

Steam'den ilginç bir yenilik

Valve'ın oyun platformu Steam, bundan böyle kütüphanenizdeki oyunları inceleyip size oynamanız gereken sonraki oyunu tavsiye edecek. Steam, belirtilmiş bir oyuna aynı oyunları listelemek gibi bir işlev sunsa da, yeni Play Next (Türkçedeki çevirisi yanlış gibi görünse de "Sonrakini Oyna") işlevi oynayacağınız sonraki oyunları belirlemeye odaklanıyor.

Şu belli başlı dek Steam Labs içerisinde denek olarak bulunan Play Next, Steam'in final sürüm istemcisine ulaştı. Yani bir sonraki güncellemeyi aldığınızda, önerilen oyunları Play Next bölümünde göreceksiniz. Elbette Steam'in dediklerine alıntı yapmak zorunda değilsiniz, oysa Valve işlevle ilgili aldığı olumlu tepkiler sonucunda onu Steam'e ekleme kararı almış gibi görünüyor.

Kullanıcılar genel olarak tavsiyelerin isabetli olduğunu söylüyorlar, oysa herkesin deneyimi benzer olmayabilir. Tavsiyeler aralarında önceden satın aldığınız oyunlar bulunabildiği gibi, satın almadığınız oyunlar da görünüyor. Eğer bir oyunun birdenbire fazla kopyası varsa, algoritma bunu ayırt edemiyor ve benzer oyunu her yerde önerebiliyor.

Buluş, oynayacak oyun arayan oysa karar veremeyen ya da fikri olmayanlar için genellikle yardımcı olacak gibi görünüyor. Ama Steam'in yapay zekasını oyun keyfinize karıştırmak istemiyorsanız, Play Next "rafını" kaldırmanız ya da görmezden gelmeniz tatmin edici.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER