Süper Bilgisayar Fugaku ödülü kaptı

Fugaku, süper bilgisayar performans sıralamalarının farklı kriterlerinde de başı çekti. Fugaku Süper Bilgisayar, gerçek meslek ortamı uygulamaları kriter alınarak yapılan HPCG'de (Yüksek Performanslı Eşlenik Gradyan), yapay zeka uygulamalarında kullanılan görevler için perform.

Süper Bilgisayar Fugaku ödülü kaptı

Fugaku, süper bilgisayar performans sıralamalarının farklı kriterlerinde de başı çekti.

Fugaku Süper Bilgisayar, gerçek meslek ortamı uygulamaları kriter alınarak yapılan HPCG'de (Yüksek Performanslı Eşlenik Gradyan), yapay zeka uygulamalarında kullanılan görevler için performans yeteneklerine göre sıralayan HPL-AI'de ve bilgi yoğun yüklere dayalı sistemleri atama yetkinliğini bildiren Graph 500'de ilk sırada yer aldı. Tarihte öncelikle bir süper bilgisayar benzer anda Top500, HPCG ve Graph500'de birinci oldu.

Bu başarıların ödüllendirilmesi 22 Haziran'da uluslararası yüksek performanslı bir bilgi işlem konferansı olan ISC High Performance 2020 Digital'de açıklandı.

Bu rekor galibiyet, Fugaku'nun genel anlamda yüksek performansını ve "Toplum 5.0"ın gerçekleştirilmesine karşın yapabileceği kayda değer katkıyı gösteriyor.

Fujitsu Süper Bilgisayarı PRIMEHPC FX700 ve FX1000 serileri, RIKEN ve Fujitsu kadar ortaklaşa geliştirilen ve dünya çapında kullanılan süper bilgisayar Fugaku teknolojisini kullanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER