Şüpheli gözler, Huawei üzerinde!

Şüpheli gözler, Huawei üzerinde!

Şüpheli gözler, Huawei üzerinde!

ABD hükümeti, Huawei'nin herhangi bir ABD hükümet anlaşması yapmasını engellemenin yanı sıra özel taşıyıcılar ve ISP'leri de firmanın telekom ekipmanlarını kullanmaya karşı uyardı. Şimdi de bütün büyük istihbarat firmaları vatandaşları bu firmanın telefonlarına karşı uyarıyor. Wray, bu cihazların kötü amaçlı düzenlemeler ve bilgi hırsızlığı kapasitesine sahip olduğunu ve fark edilmeden casusluk yapma kapasitesini de barındırdığını söylüyor.

Normal olarak Huawei bu iddiaları kabul etmiyor. "Huawei, çeşitli ABD hükümeti aktivitelerinin Huawei'nin ABD piyasasındaki çalışmalarını engelleme yönünde olduğunun farkında. Huawei, Dünya genelinde 170 ülkede hükümetler ve tüketiciler tarafından güvenilmekte ve genel küresel tedarik zincirleri ve  üretim kapasitelerini paylaştığı herhangi bir ICT satıcısından daha fazla daha fazla siber güvenlik riski sunmuyor."

Firma, Çin hükümeti ile bağlantılı olduğuna dair şüphelerden kurtulmayı hiç başaramadı ve bunun ana sebeplerinden biri de, firmanın kurucusunun Çin Kurtuluş Ordusu'ndaki kıdemli bir mühendis olmasıydı. Ayrıca firma, 2014 yılında da T-Mobile tarafından telefon testi teknolojisini çalmakla suçlanmıştı.

Ancak Kuzey Amerika dışında Huawei, Dünya'nın en büyük telefon üreticilerinden biri olarak gözüküyor. Telefonları, özellikle son zamanlarda ciddi bir şekilde gelişti ve hem teknoloji hem de tasarım anlamında rakipleri ile eşdeğer hale geldi. Buna rağmen ABD hükümetinin uyarıları sebebiyle firmanın eyaletlerde en azından yakın dönemde başarı için pek bir şansı yok gibi gözüküyor.

Önceki HaberÇin, 2019 yılında tam 5G hizmetine hazırlanıyor... Sonraki HaberGmail Go, Play Store'da Ortaya Çıktı!
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER