Suudi Arabistan'dan 47 oyuna yasak.

Suudi Arabistan'dan 47 oyuna yasak.

Suudi Arabistan'dan 47 oyuna yasak.

Birkaç gün önce Birleşik Krallık'taki ebeveynlerin %86'sının oyunlar için yaş sınırlarına dikkat etmediklerini öğrenmiştik. Bu ve benzeri problemlerin çözülmesi gerekirken, video oyunları içeren bir başka problem de Suudi Arabistan'dan geldi.

Suudi Arabistan, söylenenlere göre Blue Whale Challenge dolayısıyla intihar eden iki çocuk sebebiyle 47 popüler oyunu yasaklama kararı aldı.

Blue Whale Challange, oyunculara giderek zorlaşan ve çoğunluğu kendine zarar vermeyi içeren bir "oyun" olarak tanımlanıyor. Bu "oyunun" en son meydan okuması da oyuncuların intihar etmesini gerektiriyor. Her ne kadar bu viral olay henüz Batı'ya yayılmamış olsa da, söylenilene göre Bangladeş, Çin, Hindistan ve İran gibi ülkelerde hızlı bir şekilde yayıldı. Yine söylenilene göre Suudi Arabistan'da 12 ve 13 yaşındaki iki çocuğun intihar etmesinin sebebi de bu "oyun" idi.

Bunun sonucu olarak Suudi Arabistan otoriteleri aralarında Grand Theft Auto V, The Witcher 3, Hitman: Absolution, God of War, Wolfenstein II ve çeşitli Resident Evil serisi oyunlarının da bulunduğu 47 oyunu yasaklamaya karar verdiler. Bu oyunlar tam listesi aşağıda görülebilir:

Agents of Mayhem Assassins Creed 2 Attack on titan 2 Bayonetta 2 Clash of the Titans Dante's Inferno Dead Rising 3 Apocalypse Edition Deadpool Deception IV : The Nightmare Princess Deus Ex Mankind Divided Devil's Third DmC - Definitive edition Dragon Age: Inquisition Dragon's Dogma: Dark Arisen Draw to Death Dissidia Final Fantasy NT Fist of the North Star: Ken's Rage 2 God of War 1 God of War 2 God of War 3 Grand Theft Auto V Heavy Rain Hitman: Absolution (2012) Life is Strange Mafia 2 Mafia 3 Metro Redux Okami One Piece Burning Blood Past Cure Prison Architect Resident Evil 5 Resident Evil 6 Saints Row IV Splatterhouse Street Fighter V Street Fighter 30th Anniversary The Order 1886 The Saboteur The Witcher 3 The Nonary Game Thief Vampyr Watch Dogs Wolfenstein 2 Wolfenstein: The New Order YO-KAI WATCH

Her ne kadar otoriteler henüz bu 47 oyunun intiharlara olan bağını açıklamış olmasa da, bu oyunların büyük çoğunluğunun şiddet öğeleri içerdiğini belirtmekte fayda var. Bununla beraber bu kadar fazla oyunun herhangi bir kamusal gösterge olmadan direkt olarak yasaklanması için içerdikleri şiddetin (özellikle çoğunun pek çok yıldır satışta olduğu düşünülürse) garip bir sebep olduğu söylenebilir...

İLGİLİ HABER Yetişkin oyununa engel geldi Önceki HaberMicrosoft'un en başarısız projesi: Bob  
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER