Tabletleri salgın bile kurtaramadı

Küresel salgın sırasında masaüstü ve laptop satışları artarken tablet satışları gerilemeye devam etti. Araştırmacı işyeri IDC'den gelen bilgiler, tabletlerde kısa bir süreliğine artma gözlendiğini, oysa Çin'deki imal tesislerinin kapanmasıyla miktar sorunu yaşandığını sö.

Tabletleri salgın bile kurtaramadı

Küresel salgın sırasında masaüstü ve laptop satışları artarken tablet satışları gerilemeye devam etti.

Araştırmacı işyeri IDC'den gelen bilgiler, tabletlerde kısa bir süreliğine artma gözlendiğini, oysa Çin'deki imal tesislerinin kapanmasıyla miktar sorunu yaşandığını söylüyor. IDC'ye tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki (EMEA) tablet satışları, 2020'nin birincil çeyreğinde 8,8 milyon aygıt olarak gerçekleşti. Bu, 2019'un birinci çeyreğine göre yüzde 9,6'lık bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

IDC'nin EMEA tablet satış verilerine tarafından 2020'nin birincil çeyreğinde Samsung, yüzde 24,5'lik pazar payıyla birinciliğini sürdürdü. Samsung'un hemen ardındaki ikinci sırada ise yüzde 23,8 ile Apple yer aldı. Üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada sırasıyla Huawei, Lenovo ve Microsoft yer aldı. İstatistikler, düşüşten en çok Samsung, Apple ve Huawei'nin etkilendiğini söylüyor.

IDC, korona virüsü salgınının tablet satışlarındaki etkilerinin yılın ikinci yarısında devam etmesinin olası olduğunu söylüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER