Tabletleri salgın bile kurtaramadı

Küresel salgın sırasında masaüstü ve laptop satışları artarken tablet satışları gerilemeye devam etti. Analist işyeri IDC'den gelen bilgiler, tabletlerde kısa bir süreliğine artma gözlendiğini, ancak Çin'deki üretim tesislerinin kapanmasıyla tedarik sorunu yaşandığını söyl.

Tabletleri salgın bile kurtaramadı

Küresel salgın sırasında masaüstü ve laptop satışları artarken tablet satışları gerilemeye devam etti.

Analist işyeri IDC'den gelen bilgiler, tabletlerde kısa bir süreliğine artma gözlendiğini, ancak Çin'deki üretim tesislerinin kapanmasıyla tedarik sorunu yaşandığını söylüyor. IDC'ye göre Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki (EMEA) tablet satışları, 2020'nin birincil çeyreğinde 8,8 milyon cihaz olarak gerçekleşti. Bu, 2019'un birinci çeyreğine kadar yüzde 9,6'lık bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

IDC'nin EMEA tablet satış verilerine göre 2020'nin birincil çeyreğinde Samsung, yüzde 24,5'lik pazar payıyla birinciliğini sürdürdü. Samsung'un hemen arkasında ikinci sırada ise yüzde 23,8 ile Apple yer aldı. Üçüncü, dördüncü ve beşinci sırada sırasıyla Huawei, Lenovo ve Microsoft yer aldı. İstatistikler, düşüşten en fazla Samsung, Apple ve Huawei'nin etkilendiğini söylüyor.

IDC, korona virüsü salgınının tablet satışlarındaki etkilerinin yılın ikinci yarısında devam etmesinin mümkün olduğunu söylüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER