‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları’ Gaziantep’te yapıldı

‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları', Türk Telekom'un destekleriyle Gaziantep'te gerçekleştirildi.

‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları’ Gaziantep’te yapıldı

‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları', Türk Telekom'un destekleriyle Gaziantep'te gerçekleştirildi. Anadolu'da ‘Dijital Türkiye' için ekonomik farkındalığın artırılmasının hedeflendiği buluşma kapsamında Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde bir araya gelen katılımcılar, yatırım ve girişim ekosistemini masaya yatırdı.

Etkinlikte açılış konuşması yapan Türk Telekom Stratejik Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık, “Türkiye'yi geleceğe taşıyacak en önemli adımların dijitalleşme, teknoloji ve inovasyon olduğunu biliyoruz. Türk Telekom olarak, İşletmelerin inovasyon yeteneklerini artıracak, onların dijital dönüşümlerini kolaylaştıracak ürün, hizmet ve çözümler sunuyoruz. Uluslararası ekonomi ve rekabet koşullarında önceliğimiz yerli ve milli teknolojileri hayata geçirerek, devletimizin milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak. Ar-Ge ve inovasyon odaklı faaliyetlerimizi sürdürürken, yerel ve global teknoloji oyun kurucularıyla bir araya gelerek dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz. Girişim sermayesi şirketimiz TT Ventures ile yerli üretimi canlandırarak, ülke ekonomisine katma değer sağlayacak yatırımlarımızı sürdürüyor, dünyaya açılmak isteyen girişimleri destekliyoruz. Bugün Gaziantep'in çok değerli şirketleriyle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Türk Telekom Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih Türkoğlu ise etkinliğin ilk bölümünde yer alan, “Dijital Dönüşüm Şimdi Başlamadı, Yarın Bitmeyecek” başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, “Üretimde, sanayide, perakendecilikte, eğitimde, finans sektöründe ve daha birçok endüstride sürdürülebilir büyümenin yolu dijitalleşmekten geçiyor. Dijitalleşme serüvenini stratejik planları içinde değerlendirmeye almayan firmalar rekabette büyük kayıplar yaşıyorlar. Bulut dönüşümden, siber güvenliğe, büyük veri ve yapay zekâ çalışmalarından, teknoloji modernizasyon projelerine ayrılan zamanın ya maliyet tasarrufuna ya da gelir artışına temel oluşturacağını görebiliyoruz. Türkiye'nin lider teknoloji sağlayıcısı olarak, bu alanların her birinde uzman kadrolarımız ve iş ortaklarımız ile geliştirdiğimiz ürün ve çözüm portföyümüzle dijital dönüşüm yolculuklarında tüm müşterilerimizin yanında yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Oturumun ardından moderatörlüğünü Türk Telekom Kurumsal Müşteri Çözümleri Satış Direktörü Basri Tatar'ın üstlendiği ‘İş Dünyası Liderlerinden Teknoloji Dönüşüm Deneyimleri' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Bölge ekonomisinin başlıca markalarından Sanko Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü -CIO Köksal Küçükada, Kipaş Holding CIO'su Fehmi Hüdayioğlu ve Gaziantep OSB Bölge Müdürlüğü BT Koordinatörü Ömer Faruk Benlier katılımcılarla başarı hikayelerini paylaştı.

Yerli, milli, verimli ve sürdürülebilir bir sektör inşa etme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren ICT Medya Yayın Grubu tarafından hayata geçirilen ‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları', Türk Telekom'un destekleriyle Çanakkale, Konya ve Samsun'un ardından şimdi de Gaziantep'te gerçekleşti.

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER