Teknoloji yeteneklerinin önü açık

Teknoloji yeteneklerinin önü açık

Teknoloji yeteneklerinin önü açık

Teknoloji her alana giderek daha fazla nüfuz etmeye başlıyor. Tarımdan perakendeye kadar her noktada teknolojik gelişmelerin etkisi açıkça görülüyor. Durum böyle olunca bu teknolojileri geliştirecek ve kullanacak yetenek ihtiyacı da artıyor. Türkiye'nin yetenek kıtlığı sorununu çözmek üzere yola çıkan toptalent.co, web sitesi üzerinde yeni açtığı techtalent bölümü ile İK profesyonellerinin şirketleri için en uygun teknolojik yetenekleri bulmalarını kolaylaştırıyor.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

techtalent'ın agresif bir şekilde büyüyeceğini aktaran toptalent.co kurucu ortağı Mehmet Aksu konuyla ilgili şunları söylüyor: "Köşedeki bakkal artık stok takibini SaaS bir yazılım üzerinden yapıyor, çiftçi akıllı sulama sistemi kullanıyor, akıllı fabrikalarda tüm süreçler otonom hale geliyor. Bu durum bize teknolojinin her alana girdiğini ve etkisini daha da artıracağını gösteriyor. Dolayısıyla Türkiye'nin yetenek kıtlığını çözmek üzere çalıştığımız gibi şimdi de teknolojik yetenek ihtiyacının giderek daha da artacağını öngörerek teknoloji alanındaki en iyi yetenekleri şirketlere kazandırma görevini üstleniyoruz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde techtalent'ın alanında en etkili platform olmasını sağlamak. Tıpkı toptalent.co gibi bu platformumuzun da yetenek arayışlarında şirketlerin bir numaralı tercihi olacağını düşünüyoruz. Şimdiden Türkiye İş Bankası, Anadolu Sigorta, sahibinden.com, AvivaSA gibi önemli şirketlerin Yazılım, IT ya da Dijital Pazarlama alanındaki işe alım süreçlerinde destek olmaya başladık."

techtalent'ın hem yeteneklere hem de şirketlere önemli avantajlar sunacağını vurgulayan toptalent.co kurucu ortağı Ahmet Yüce ise sözlerine şöyle devam ediyor: "Teknoloji yeteneği konusunda yaşanan kıtlık zamanla şirketlerin eğitim programlarıyla giderilecektir. Bizim platform olarak bu konuda şirketlere sunduğumuz en önemli avantaj ise odaklı yapımız ve yeteneklerin detaylı profilleri sayesinde en doğru yetenek eşleşmesini yapabilmek. techtalent yetenek havuzundaki adaylar da kendi becerilerini arka plandan kolayca sisteme girebilecekler. Şirketler de detaylı filtreleme özellikleriyle başvurular arasından çok hızlı değerlendirme yapabilecekler. techtalent'ın küçülen yetenek havuzlarını güçlendireceğine ve ülkemizdeki bu kıtlığın çözüme kavuşmasında önemli bir rol üstleneceğimizden eminiz."

İLGİLİ HABER E-sertifika 3 milyonu geçti! Önceki HaberWindows 10 Ekim Güncellemesinde Yeni Sorun Sonraki HaberOculus Rift 2'nin Geleceği Şüpheli
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER