Telefonunuzu suya karşı test edin

Samsung'un Galaxy S21 serisi gibi amiral gemisi akıllı telefonların çoğu, IP68 sertifika dereceleri sayesinde 1.5 metre derinliğe kadar suya karşı dayanıklı yapıda geliştiriliyorlar.

Telefonunuzu suya karşı test edin

Samsung'un Galaxy S21 serisi gibi amiral gemisi akıllı telefonların çoğu, IP68 sertifika dereceleri sayesinde 1.5 metre derinliğe kadar suya karşı dayanıklı yapıda geliştiriliyorlar. Bu sertifika, bu tür cihazlara sahip olanların telefonlarını suya düşürmelerinde ya da toza ve kuma maruz kalmalarında iç rahatlığı sağlıyor. Fakat yine de pek çok kişi, telefon suya ve toz karşı dayanıklı olsa da cihazını ilk kez bu tür ekstrem koşullara olan dayanıklılığını denerken, endişelenmiyor değil. Yeni çıkan bu uygulama, işte tam olarak bu iç sıkıntısına çare niyetine geliyor.

Water Resistance Tester isimli yeni bir Android uygulaması, cihazı suya sokmadan cihazız suya karşı dayanıklı olup olmadığını değerlendiriyor. Bunun için telefonun barometresini kullanan uygulama, farklı basınç seviyesindeki değişiklikleri ölçümlüyor ve böylece cihazın suya karşı dayanıklı olup olmadığını söylüyor.

Water Resistance Tester app - Tested on Samsung Galaxy S21 UltraWater Resistance Tester app - Tested on Samsung Galaxy S21 UltraThis is a demo of the Water Resistance Tester app tested on a brand new Samsung Galaxy S21 Ultra, with its water resistance seals intact. This app will help you test whether the IP67/IP68 water resistance seals on your phone are still intact by using the barometer built in to your phone. Do note that the seals can become compromised with drops and device aging - keep your phone away from all liquids! Download from the Play Store:

Hemen yukarıdaki videoda da görebileceğiniz uygulamayı kullanması oldukça basit. Telefonunuzu masaya bırakın ve yönergeleri takip edin, hepsi bu kadar. Denemek isterseniz Water Resistance Tester uygulamasını Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulama reklamlarla birlikte gelir, ancak kaldırılmasını istiyorsanız 0,99 ABD doları bağışlayabilirsiniz.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER