Televizyon satın alma rehberi!

TV'ler farklı alanlara yönlendirilmiş boyutlarda sunuluyor, ama bütçenizin müsade verdiği en büyük boyutu seçmeniz daha sonra vicdan azabı duymamanız için epeyce önemli.

Televizyon satın alma rehberi!

TV'ler farklı alanlara yönlendirilmiş boyutlarda sunuluyor, ama bütçenizin müsade verdiği en büyük boyutu seçmeniz daha sonra vicdan azabı duymamanız için epeyce önemli. Samsung'un şirket içinde yaptığı bir araştırmaya göre, yeni TV'lerin satın alınmasının en büyük nedeni, daha büyük ekranlara olan istek. Eğer siz de yeni bir TV elde etmek istiyorsanız ve 75 inç veya daha büyük ekranlı bir TV almayı düşünüyorsanız bilmeniz gereken önemli noktalar var. Samsung, büyük ekranlı bir TV alırken size tezgâhtar olacak bazı ipuçları bir araya getirdi. İşte o tavsiyeler.

Odanızın büyüklüğünü göz önünde bulundurun

Yeni bir TV satın almanın telaşı, çoğunlukla kurulumunun gerektirdiği ana işi unutmanıza niçin olabilir. Sahiden bir TV, ekran boyutundan daha fazlasıdır. böylece büyük ekran TV alırken sehpa ve çerçevenin maddi boyutlarının yanı sıra bulunacağı odanın içinde gelecekteki yerleşimini de gön önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Büyük ekran TV'nizi kurarken daha yolun başında sorun yaşamamak için TV'nizin bütün boyutlarını mobilyalarınızın düzeniyle karşılaştırmayı unutmayın.

TV'de ekran boyutu ne demek?

Peki, satın almaya karar verdiğiniz TV'nin boyutu ne kavrayış geliyor? Bir TV'nin boyutu, çapraz uzunluğunu açıklama eder; bu uzunluk hakiki TV ekranının sol üstteki köşesinden sağ daha alçak köşesine kadar ölçülerek bulunur. çoğu kez inç cinsinden ifade edilir. 1 inç takriben 2,5 cm'dir. Örneğin 55 inç bir TV'nin çapraz uzunluğu yaklaşık 140 cm yani 1,4 m'dir.

TV'niz için önerilen izleme mesafesini hesaplayın

Bütün TV'ler için öğüt edilen bir mesafe ve açı bulunur. En iyi ve en sürükleyici izleme deneyimi, görüntü alanınızın 40 derecesinin ekran kadar kaplanmasıdır. Bu izleme mesafesi alanı, sadece TV'nizin boyutunun bilinmesi ile hesaplanabilir. Bu uygun mesafeyi elde etmek için ekran boyutunu 1,2 ile çarpın. Yani 75 inç TV için bu 90 inç ya da yaklaşık 2,3 metre uzakta oturmak demektir.

TV çözünürlüğünü denetim edin

Daha nitelikli bakış için genel kaide, ekran boyutu artıkça toplam piksel sayısının veya çözünürlüğün de artmasıdır. Çözünürlük ne değin iyi olursa görüntüyü de öyle kaliteli görürsünüz. İzleme deneyiminizi artıran en esas noktalardan birinin görüntünün netliği olduğu düşünüldüğünde mevcut durumda 4K Ultra HD çözünürlüğe sahip televizyonlardan daha düşük bir çözünürlüğü seçim etmemeniz faydanıza olacaktır.

Unutmayın ki satın alacağınız televizyonu minimum 5 -7 yıl kullanacaksınız. Bilhassa teknolojinin çok seri bir şekilde gelişim gösterdiği günümüzde alacağınız televizyonun gelecekte ortaya çıkacak yenilikleri de desteklemesi manâlı. Eğer bu noktayı önemsemez iseniz satın aldığınız televizyon 1 - 2 sene daha sonra ihtiyaçlarınızı karşılamayacak ve yeni bir televizyon almanız gerekecektir. bu nedenle televizyon tercihinizi bir yatırım gibi de düşünebilirsiniz. Film endüstrisi içerikleri en düşük 4K Ultra HD çözünürlükte üretmeye başlamışken hatta 8K içerik üretimi planlanırken sizin bu çözünürlükten daha düşük çözünürlüğe sahip bir televizyon almanız içten bir yatırım olmayacaktır.

8K TV'ler ise son zamanlarda UHD (Ultra Yüksek Çözünürlüklü) TV'ler aralarında pazara sunulan en yüksek çözünürlüğe sahip TV'ler olarak dikkatleri şimdiden üzerlerine topluyor. 8K TV'ler, başka bir UHD türü olan 4K TV'den dört kat daha pozitif pikselle daha belirgin ve ayrıntılı gösterme kalitesi sunuyor.

Evinizde izleme mesafeniz değişmediği ortamda daha büyük televizyonlar ve daha yüksek çözünürlüklü modeller pazara çıkarken kendinizi teknoloji sever ve teknoloji yakından takip eden birisi olarak tanımlıyorsanız 8K TV'leri satın almayı düşünebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER