Tesla bobinleri ile Africa şarkısı

Toto, 1977 yılında Los Angeles'ta belirlenmiş bir rock/pop rock/soft rock grubu.

Tesla bobinleri ile Africa şarkısı

Toto, 1977 yılında Los Angeles'ta belirlenmiş bir rock/pop rock/soft rock grubu. Başlıca Rosanna, Pamela gibi "kızımız olursa ne isim koyalım" şarkılarıyla bilinse de, en büyük hit şarkısı herkesin de bildiği gibi "Africa".

Toto'nun Africa şarkısı daha önce birçok ilginç çalışmada yer aldı. Bu şarkı derhal Tesla bobinleri ile çalındı ve ortaya dinamik görüntüler çıktı. YouTube'da Franzoli Electronics kanalında yayınlanan bu video izleyenlere keza de ışık gösteri yaşattı. Videoda sesi çoğaltmak için kullanılmış bir sistem yok yani bobinlerden ne değin ses geliyorsa onu duyuluyor.

İŞTE TESLA BOBİNLERİ İLE TOTO'NUN AFRİCA ŞARKISI

Africa by Toto on Musical Tesla CoilsAfrica by Toto on Musical Tesla CoilsChallenge accepted! Please, subscribe to collaborate even more with new videos. For those who did not understand what is going on this video, here's a brief explanation: The main loud music really comes from the tesla coil sparks. They are literally playing the music due to the programmed phase, pulse width and firing frequency! So, there are no speakers, no audio / video special effects. It looks even better in person and sounds almost the same, just without the beat / percussion backing track. I hope you all enjoy this version where I worked for musical tesla coils! Any question? feel free to comment on. My Instagram: #franzolielectronics #toto #africa #teslacoil

TESLA BOBİNİ NEDİR?

Tesla bobini, Nicola Tesla göre yer alan ve adını alan bobindir. Bu bobinler, yüksek gerilim, düşük akıntı ve yüksek frekansta alternatif eğilim üretmek amacıyla kullanılmaktadır.

Tesla, bobini oluştururken 2 ve bazen de 3 çift rezonans elektrik devrelerinden oluşan farklı konfigürasyonlar denemiştir.

Tesla, bu bobini ışıklandırma, fosforesans, X-ışını üretme, yüksek frekanslı alternatif akımı üretme, elektroterapi ve elektrik akımını kablosuz iletme çalışmalarında kullandı, hatta Tesla'nın en büyük amacı elektrik akımının uzun mesafede kablosuz olarak iletimini sağlamaktı. Yaptığı çalışmalar, neon ve floresan lamba, röntgen ışınları, MR cihazlar gibi günümüz teknolojilerinin temeli olarak ele alınmakadır.

Tesla bobinleri hem 1920'li yıllara değin telsiz telgraflardaki spark-gap radyo vericilerinde de kullanılmıştır. Günümüzde ise Tesla bobinleri gösteri sektöründe ve eğitimde görsel amaçlar doğrultusunda yaygın olarak kullanılmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER