Tesla Model S'i böyle çaldılar

Tesla Model S'i böyle çaldılar

Tesla Model S'i böyle çaldılar

Kapıda park halindeki bir Tesla Model S nasıl çalınır? Adeta ders niteliği taşıyan bunun son örneği İngiltere'de yaşanmış. Evin önündeki güvenlik kamerasına yakalanan iki hırsız, Telsa Model S'i bir şekilde hackleyerek, binip gitmişler. Peki, nasıl?

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Aslında Tesla'nın başına gelen bu hadise ilk değil ve muhtemelen de son olmayacak. Şirket her ne kadar güvenlik yöntemlerini üst düzeyde tutsa da, yine arka kapılar yok değil ve hırsızlar bunları keşfetmekte ustalar.

OynatTesla Model S çalındı! Tesla Model S çalındı! Teknolojinin güvenli olması gerekmiyor mu? Belki, ancak açık kapılar her zaman var. Tesla Model S de bundan nasibini almış ve işte böyle çalınmış!

İki hırsız evin önünde şarj halinde olan Tesla Model S'i bir tablet kullanarak hacklemeyi başarmışlar.  Hemen yukarıdaki videoda da göründüğü gibi, iki hırsız evin önünde bir süre dolaştıktan sonra, otomobilin sahibinin anahtarlığından yayılan pasif sinyali yakalamışlar ve bunun ardından da zaten geriye bir tek otomobil kapısını açmak kalmış. Ancak hala bir sorun var. Tesla Model S, şarja takılı.

Hırsızlar, otomobilin şarj kablosunu çıkartabilmek için epey uğraşıyorlar, ancak sonunda bunu da başarıp yollarına otomobille devam ediyorlar. Bu noktada da Tesla S'in sahibinin PIN kodunu aktive etmediği anlaşılıyor. Zira Tesla, son dönemde artan hırsızlık olayları için ikinci bir doğrulama sistemi daha geliştirmişti. Bu yeni sisteme göre sürücü, koltuğa oturduktan sonra otomobili çalıştırmak için bir PIN girmeli. Ancak görünüşe göre bu otomobilde bu sistem çalışmıyor.

Tesla S'in başına gelenleri hemen yukarıdan izleyebilirsiniz.

Önceki HaberApple Patent Trolü Uniloc FaceTime Davasıyla Döndü  



Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER