Tesla ve Starman Mars'ı es geçti

Tesla ve Starman Mars'ı es geçti

Tesla ve Starman Mars'ı es geçti

Space X'in Starman'i ve Elon Musk'ın kırmızı Tesla Roadster arabası, geçtiğimiz Şubat ayında milyonların izlediği Falcon Heavy fırlatışı ile yörüngeye oturmuş ve adından söz ettirmişti. Şimdi ise kırmızı Tesla Roadster ve sürücü koltuğunda bulunan Starman, SpaceX'in paylaştığı rotada yolculuğuna devam edecek.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Starman's current location. Next stop, the restaurant at the end of the universe. pic.twitter.com/Ty5m8IjJpE

Starman'in anlık konumunu Twitter üzerinde paylaşan resmi SpaceX hesabı, tweetinde Elon Musk'ın da çok sevdiği Douglas Adams'ın ünlü kitabı "Otostopçunun Galaksi Rehberi"nden de alıntı yaparak "Starman'ın şimdiki konumu. Sonraki durak, evrenin sonundaki restoran." ifadelerine yer verdi. Daha önce de aynı Tesla Roadster aracın ön panelinde kitabın kapağında da yer alan "Don't Panic" ("Panik Yapma") kelimeleri yer alıyordu.

Elon Musk ise fırlatmadan önce Aralık ayında Twitter üzerindeki gönderisinde "Mekiğin yükü, benim geceyarısı tonu kiraz rengindeki Tesla Roadster aracım olacak. Araç, Space Oddity parçasını çalıyor olacak." cümlelerini kullanmıştı. Bununla da kalmayan Musk, geçtiğimiz Ekim ayında da bir arkadaşını bir Tesla otomobil almaya ikna eden herkesin istediği herhangi bir resmi uzaya gönderebileceğini de söyledi.

Roadster, yolculuğunda Mars'ın da ötesine ulaşmış durumda ancak araç burada kalmayacak. Space.com'a göre araç, yörünge modellemesine göre kendine ait yörüngesinde 2091 yılında Dünya'ya birkaç yüz kilometre yakından geçecek. Çalışmanın yazarları, aracın Venüs'e ya da Dünya'ya çarpma ihtimalinin önümüzdeki birkaç on milyon yıl içerisinde oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Dünya için önümüzdeki bir milyon yıl içerisindeki çarpışma ihtimali oranı %6 civarında. Venüs için aynı süreç içerisinde bir çarpışma yaşanması ihtimali ise %2.5'ta kalıyor.

Dünya'nın kalın atmosferi hesaba katıldığında ve aracı sürenin cansız bir manken olduğu düşünüldüğünde, bu ihtimal o kadar da korkunç gözükmüyor.

Önceki HaberFujitsu'nun PRIMERGY Sunucuları Fark Yaratıyor Sonraki HaberMicrosoft Outings'le Karma Gerçeklik Hamlesi Yaptı
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER