The Simpsons'ta yeni dönem

Yapılan duyuruya kadar, uzun senelerdir sürekli animasyon dizi The Simpsons, bundan böyle beyaz aktörlerin beyaz olmayan karakterleri seslendirmesine müsade vermeyecek.

The Simpsons'ta yeni dönem

Yapılan duyuruya kadar, uzun senelerdir sürekli animasyon dizi The Simpsons, bundan böyle beyaz aktörlerin beyaz olmayan karakterleri seslendirmesine müsade vermeyecek. E-posta aracılığı ile gönderilen açıklamada yetkililer, "bundan daha sonra The Simpsons beyaz aktörlere beyaz olmayan karakterleri seslendirtmeyecek" dedi.

TV Guide'ın da belirttiği üzere bu karar, Kristen Bell'in Central Park'taki iki ırklı karakterini oynamaktan vazgeçmesini ve Family Guy'ın Cleveland Brown'ının da rolünden ayrılmasını peşine düşüp takip ediyor. 

The Simpsons'ta şu anda siyahi karakterler Carl Carlson ve Lou Hank Azaria göre seslendiriliyor ve Azaria aynı zamanda Güney Asyalı karakter Apu Nahasapeemapetilon ve Japon şahsiyet Akira'yı da seslendiriyor. 

Bir diğer siyahımsı kişilik olan Dr. Julius Hibbert beyaz olan Harry Shearer kadar seslendiriliyor. Güney Asyalı kişilik Manjula Nahasapeemapetilon ise iki farklı beyaz aktris kadar seslendirildi. Japon kişilik Kumiko Albertson ve ırkı belirtilmeyen Asya kökenli karakterler Cookie Kwan ve Cosine Tangent ise beyaz olan Tress MacNeille tarafından seslendiriliyor.

Bu karar, derhal devam etmekte olan "Black Lives Matter" hareketi içerisinde medyada temsili iyileştirmeye karşın çağrıların arkasında verilmiş durumda. Black Lives Matter protestoları sistemli ırkçılık ve polis şiddetine aleyhinde ABD ve Dünya genelinde devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER