Tim Cook, gizlilik hakkında konuştu

Tim Cook, gizlilik hakkında konuştu

Tim Cook, gizlilik hakkında konuştu

Apple CEO'su Tim Cook, MSNBC tarafından yayınlanan "Revolution: Apple Changing the World" adlı röportajda teknoloji endüstrisi ile ilgili sorunları, özellikle de Amazon ve Facebook'un içinde bulunduğu durumu konuştu. Cook, kullanıcı gizliliği hakkında yorumlar yaptı ve Apple'ın bu konuya olan farklı yaklaşımından bahsetti.

Cook: Verilerinizi korumanın tek yolu onları şifrelemek. Günümüzde bundan başka bir çare yok. Ve eğer sizin yerinizde olsam, bunu yapmayan hiç kimseyle ortak olmazdım. Bu konu an itibariyle kanun hükmü bakış açısından çok sıkıntılı çünkü onlar ne söylediğiniz bilmek istiyor, benim ise buna erişimim yok. Benim bu konudaki görüşüm oldukça basit, kullanıcıların bir birlerine ne söylediklerini bilmemi istemiyorlar değil mi?

Sunucu: Evet.

Cook: Size ait mesajları okumuyorum ve görüşmelerinizi dinlemiyorum, zaten bu konumda olmamam gerekiyor. Eğer kanun bizi bunu yapmaya zorlarsa - ki bunu iki yıl önce denediler - bizden veri çalan bir yazılım geliştirmemizi istediler, bu da dünyadaki milyonlarca iPhone'u açabilirdi. Biz de dedik ki, "Hey, teknolojinin yapabileceği bir çok şey var. Bu isteğiniz yapılmaması gerekenler arasında bulunuyor. Böyle bir program asla yaratılmamalı." ve taleplerini reddettik. Onlar "Reddedemezsiniz. Sizi yapmaya zorlayabiliriz." dedi, biz de "Hayır, bunu yapamazsınız. Bu Anayasaya karşıdır." dedik. Tam bizi mahkemeye vereceklerdi ki vazgeçtiler. Bu Amerika'nın bir değeridir. Kimseyi uygarlığa zarar verecek bir yazılı geliştirmeye zorlayamazsınız. Değil mi? Bu temel bir yanlış olur.

Cook, bu sözlerin ardından direkt olarak Facebook gizlilik fiyaskosu ile ilgili konuştu. Cook, "Zuckerberg'in yerinde olsam, bu posizyona asla düşmezdim" dedi ve Apple'ın da genel olarak düşündüğü gibi, insanların bu derece detaylı özel profillerinin en baştan var olmaması gerektiğini söyledi.

Önceki HaberKlasik Yazı Alışkanlığına Bu Cihaz İle Yeni Boyut  
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER