Titanic'in 109 yıllık görüntüleri

Tarihin muhtemelen en kötü şöhretli deniz felaketini temsil eden Titanik'in batışı, onlarca yıldır medyada ele alındı.

Titanic'in 109 yıllık görüntüleri

Tarihin muhtemelen en kötü şöhretli deniz felaketini temsil eden Titanik'in batışı, onlarca yıldır medyada ele alındı. Belki de şaşırtıcı bir şekilde, simgesel geminin kalkış anına ait çok az gerçek görüntüsü var. Hatta, Titanik'in yolculuğunun yapıldığı güne ait ve battıktan sonra ölüleri aramaya giden geminin yalnızca bir set gerçek film görüntüsü var ve herkesin izlemesi için artık YouTube'a yüklendi.

Filmin sahibi, 20. yüzyıl boyunca haber filmlerinin yapımcısı olan British Pathé. Titanik'in batmasından önce ve sonra birçok sahnesine yayılan film, hayatta kalanların ve ölülerin aranmasını belgeliyor. Titanik'in dumanını savururken hareketsiz görülen ilk çekimler, felaket mahallinin etrafındaki buzdağlarının fotoğraflarına geçmeden önce Southampton'a doğru yola çıkarken ve ardından da bazı Titanic mürettebat üyeleri ve hayatta kalanların diğerlerini boğulmaktan nasıl kurtardıklarını anlatırken gösteriyor.

100 yıldan daha eski bir felakete inanılmaz bir bakış sunan ve Titanik'in son yolculuğundan önce kalan tek görüntüsünü hemen aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz...

Titanic Real Footage: Leaving Belfast for Disaster (1911-1912) | British Pathé

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER