Trump'tan Yeni Tweet ve ABD - Türkiye Ekonomik İlişkilerine Vurgu: 'Büyük Potansiyel Var'

Trump'tan Yeni Tweet ve ABD - Türkiye Ekonomik İlişkilerine Vurgu: 'Büyük Potansiyel Var'

Trump'tan Yeni Tweet ve ABD - Türkiye Ekonomik İlişkilerine Vurgu: 'Büyük Potansiyel Var'

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik ekonomik tehdidi üzerinden 24 saat geçmeden, bu defa  iki ülkenin ekonomik ilişkileri üzerine olumlu görüş bildirdi. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmeye ilişkin, "ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var" dedi. 

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kürtleri vurması halinde Türk ekonomisinin harap olacağını" belirtmiş, Ankara ise sosyal medya üzerinden Türkiye'ye mesaj verilmesine ve bu mesajın içeriğine tepki göstermişti.

ABD Başkanı Trump, Türkiye Ekonomik Açıdan 'Harap' Olur Dedi: 'Stratejik Ortaklar Sosyal Medya Üzerinden Konuşmaz' -

Daha sonra dün akşam saatlerinde iki lider telefonla görüştü.

s-ef288fbf7e0d724406fb818fbae8ac3791602cGörüşmede ikili ilişkiler ve Suriye'deki gelişmelerin değerlendirildiği bu çerçevede Suriye'nin kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulması fikrinin de ele alındığı açıklandı.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Erdoğan, bu çerçevede Türkiye'nin, NATO'da müttefiki olan ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu hatırlattı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kürtler ile hiçbir sorunu olmadığının altını çizerek, Türkiye'nin amacının, ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri ile mücadele etmek olduğunu vurguladı.

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Trump, ABD ve Türkiye arasında ekonomik gelişmenin artırılması için "büyük potansiyel" gördüğünü söylediğini belirtti.

s-5b5851a7fc94ffa5a919f0c918a53f79cf19dc Trump paylaşımında "IŞİD kalıntılarına karşı son iki haftadır verdiğimiz başarılı mücadele ve 20 millik (32 kilometre) güvenli bölge dahil ilgili tüm meseleler hakkında nerede durduğumuzu aktarmak için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var" ifadelerine yer verdi.AA ve Reuters
Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER