Türk Doktorlar Tıp Literatürüne Girdi: 'Geliştirdiğimiz Teknik Yaygın Olarak Kullanılacak'

Türk Doktorlar Tıp Literatürüne Girdi: 'Geliştirdiğimiz Teknik Yaygın Olarak Kullanılacak'

Türk Doktorlar Tıp Literatürüne Girdi: 'Geliştirdiğimiz Teknik Yaygın Olarak Kullanılacak'

Nefes borusunda oluşan darlık nedeniyle solunum sıkıntısı çeken hastalar için Türk doktorların geliştirdikleri yöntem tıp literatürüne girdi. KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş “Dünyada bu patolojiye sahip hastaları tedavi eden merkezlerde bizim geliştirdiğimiz teknik yaygın olarak kullanılacaktır” dedi.

Tekinbaş ve ekibi geliştirdikleri teknik sayesinde, solunum sıkıntısı yaşayan hastaların ameliyattan sonra başlarının göğüslerine yapışık vaziyette bırakılmaları olayı son buldu.

s-b28ec7dfed5ce039bd0c678bab404a354e2be3İHA'nın aktardığı bilgiye göre, Tekinbaş ve ekibinin bu başarısı uluslararası bilimsel bir dergide yayımlandı.KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Atilla Türkyılmaz, Prof. Dr Bekir Sami Karapolat ve ekibi tarafından dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemle 'Trakea rezeksiyonu ve primer anastomozda dikiş hattı gerginliğini azaltmada retansiyon sütürleri ile konforlu ve güvenli çözüm tekniği' geliştirdiler.

Tekinbaş, bu metodun uygulandığı herhangi bir olgu ya da yayının tıp literatüründe olmadığını aktardı.

s-bb3a7f00032f769873de154fcdd377fbf7726bBugüne kadar buldukları yöntemi 20 hastaya başarıyla ve sorunsuz şekilde uyguladıklarını kaydeden Prof. Dr. Celal Tekinbaş, ana nefes borusunda darlık nedeniyle solunum sıkıntısı veya yetmezliği çeken hastalara dünyada sadece gelişmiş merkezlerde uygulanan ve dikişlerin kopmaması ve de dikiş hattında yeni darlık oluşmaması için nefes borusunun daralan kısmının çıkarıldıktan sonra en az bir hafta süreyle çenenin göğüse dikilmesi yöntemi uygulandığını hatırlattı.

Tekinbaş, yeni yöntemleölümcül komplikasyonlara neden olabilen bu durumu ortadan kaldırdıklarını söyledi.

s-d9a55322a3881b301e59c5ec2d218442be7cdf“Geliştirilen teknik sayesinde hastalar hem ameliyat sonrası dönemi oldukça konforlu geçirmekte, hem de oluşabilecek komplikasyonlar en aza indirilmektedir” ifadelerini kullanan Tekinbaş, geliştirilen bu teknik sayesinde hastaların çene kısmının artık göğüs ön kısmına dikilmediğini ve bu sayede hastaların operasyon sonrası yaşam konforunun çok önemli oranda arttığını belirtti.

Geliştirdikleri yöntemi şu ana kadar 20 hastada başarıyla uyguladıklarını belirten Tekinbaş şu ifadeleri kullandı

Geliştirdikleri yöntemi şu ana kadar 20 hastada başarıyla uyguladıklarını belirten Tekinbaş şu ifadeleri kullandı Geliştirdikleri yöntemi şu ana kadar 20 hastada başarıyla uyguladıklarını belirten Tekinbaş şu ifadeleri kullandı 5c72526aeab569f613374d12.jpgTekinbaş son olarak da 'Dünyada bu patolojiye sahip hastaları tedavi eden merkezlerde bundan sonra bizim geliştirdiğimiz teknik yaygın olarak kullanılacaktır' diye düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2019, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER