Turkcell'den yeni servis geldi

Turkcell siber tehditlere aleyhinde müşterilerine sunduğu siber emniyet hizmetlerine bir yenisini ekledi.

Turkcell'den yeni servis geldi
Turkcell'den Siber Olaylara Yeni Güvenlik Servisi

Turkcell siber tehditlere aleyhinde müşterilerine sunduğu siber emniyet hizmetlerine bir yenisini ekledi. Turkcell mühendislerince geliştirilen ve yüzde 100 yerli teknolojiyle üretilen siber güvenlik servisi Bozok, haber alma yeteneği baştan sona olası atakların engellenebilmesi için gerçek zamanlı siber korkutma bilgisi sağlıyor. Dijitalleşmeyle birlikte büyüme bildiren siber saldırılara karşı tedbir olmak isteyen şirket ve millet kurumlarına karşın hazırlanan Bozok servisi, GSMA, FIRST gibi dünya çapında organizasyonların da içinde olduğu 50'den fazla kaynaktan gelen siber korkutma verisiyle besleniyor. Bu veriler sonradan Turkcell Siber Güvenlik mühendisleri kadar rafine edilerek platforma aktarılıyor. İlk yatırım maliyeti olmadan sunulan hizmet ile şirketler oluşabilecek güvenlik zafiyetlerine aleyhinde önlemlerini zamanında alıyor. 

"Bozok baştan sona şirketlerin siber güvenlik farkındalığı artacak"

Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, siber güvenliğin kurumlar için büyük önem taşıdığını ifade etti. Özata Bozok'un siber tehditlere karşı proaktif yaklaşım uygulamak isteyen kurumlar için geliştirildiğini vurgularken, "Dijitalleşme, yeni normalde şirketlerin en büyük önceliği olarak karşımıza çıkıyor. Verisini dijital ortamda yönetmeye başlayan şirketlerimiz, siber emniyet için de zorunlu yatırımları yapmalı. Turkcell olarak siber emniyet konusunda her ülkenin kendi altyapısını sağlaması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Kısa bir zaman önce dünya standartlarında bir Güvenlik Operasyon Merkezi açarak müşterilerimizin hizmetine sunduk. Hemen de Emniyet Operasyon Merkezimize haber alma yeteneği eklediğimiz yeni servis Bozok ile şirketlere gerçek alarmlar üretmeye başlıyoruz. Yerli ve ulusal yeni servisimiz ile şirketlerin siber güvenlik farkındalığı artacak" diye konuştu. Özata, Turkcell Emniyet Işlem Merkezi müşterilerinin Bozok'tan otomatik olarak faydalandığını da sözlerine ekledi.

Kurumların emniyet uygulamalarıyla entegre çalışan Bozok, dört temel korkutma göstergesi üzerinden çözümleme yeteneği sağlıyor:

Hash (Dosya özeti): Kripto yöntemleriyle belirtilmiş standartlarda tutulan dosya özeti bilgisi, zararlı yazılım/dosyaların tespiti için veri olarak kullanılıyor. Domain/URL (Alan adı): Tahlil sonuçlarından derlenen ve zararlı yazılım içerme olasılığı bulunan alan adları, Bozok kadar potansiyel korkutma noktası olarak gösteriliyor. E-Mail (E-posta): Platformda, siber güvenlik riski içeren ve 'oltalama' (phising) güya faaliyetlerde yer alan/bulunabilecek e-mail adreslerine dair bilgi veriliyor. IP (İnternet Protokolü): Bozok, üstünden zararlı trafik geçtiği saptama edilen, değişik zararlı faaliyetlerde bulunmuş IP adreslerini de kullanıcılarıyla paylaşıyor.

Kurumlar da data paylaşabiliyor

Turkcell Bozok, API destekli altyapısı tamamen kurumların SIEM/SOAR yazılımları ile entegre çalışabiliyor. Istek edilmesi durumunda farklı kaynaklar ile entegrasyon sağlayabilen platforma, kurumların sağlayacağı siber korkutma bilgileri de Turkcell uzmanlarının onayını takiben anonim ya da kaynak belirtilerek eklenebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER