Twitter'a influencer etkisi!

Twitter'a influencer etkisi!

Twitter'a influencer etkisi!

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Twitter, markalarla insanlar üzerinde en fazla etkiye sahip kitleyi, algıları en açık oldukları anda birleştiriyor

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Doğru zamanda, doğru ruh halinde, doğru insanlara ulaşabilmek tüm sektörlerde gittikçe daha zorlayıcı hale geliyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre Twitter kullanıcıları kişiler üzerinde etkiye sahipler ve algıları da Twitter'dayken en açık durumda; bu durum da pazarlamacıların bu büyük ikilemi çözmelerine yardımcı olabilir.

Türk Twitter kullanıcılarının arkadaşları üzerindeki etkisi son derece değerli

Twitter kullanıcıları arkadaş ve aile gibi sosyal gruplarında etkiye sahip. Twitter kullanıcıları değerlendirme ve önerilerini ortalama bir internet kullanıcısından daha çok paylaşıyor. Türk Twitter kullanıcılarının %83'ü favori konulara ilişkin görüşlerini ifade etmeyi çok seviyor. Bu oran, Türkiye'deki tüm internet kullanıcıları için olan ortalamanın üzerinde (%81). Türk Twitter kullanıcıları aynı zamanda sosyal gruplarında adeta bir bilgi çeşmesi olarak görülüyor: kullanıcıların yüzde 77'sine aile ve arkadaşları bir şeyi satın almaya karar verirken danışıyor.

2018110718034966085.jpgTürk Twitter kullanıcıları influencer gücüne sahip

Türk Twitter kullanıcıları, ürünler ve markalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmayı tercih ediyorlar: %72'si fikirlerini düzenli olarak paylaşıyor, %78'i ise diğer kullanıcıların bireysel ürün ve hizmetlerle ilgili görüşlerini aktif olarak takip ediyor. Dahası Türk Twitter kullanıcıları keşfedilen tüm ürün ve hizmet kategorilerinde ortalama bir internet kullanıcısından daha büyük etkiye sahip.

Twitter sizi en etkili kitleyle algılarının en açık olduğu zamanda birleştiriyor

Tüm reklamcılar için iyi haber ise şu: Doğru stratejiyle, fikirlerine danışılan kitleyi hızlı bir şekilde markalarının Twitter'daki savunucusu olarak kazanabilirler. Tüketiciler neler olup bittiğini gerçek zamanlı görmek için Twitter'a geliyorlar. Bu yüzden Twitter kullanıcılarının "keşfetmeye açık"' bir zihniyete sahip oldukları söylenebilir.

Türk Twitter kullanıcılarına dair diğer istatistikler şöyle: yeni şeyler keşfetme olasılıkları %88. Bu, Türkiye'deki internet kullanıcısı ortalamasından (%84) daha fazla bir oran. Yeni fikirlere açık Türk Twitter kullanıcılarının oranı ise %82. Türkiye'deki internet kullanıcılarının %66'sı, Türk Twitter kullanıcılarının ise %70'i yeni şeyler denemeyi seviyor. Bu durum markaların tüketicilere zihnen en açık oldukları zaman ulaşması için ideal koşullar yaratıyor.

2018110718044138085.jpgTürk Twitter kullanıcıları influencer gücüne sahip

Twitter Müşteri Çözümleri Kıdemli Direktörü Barry Collins, konuyla ilgili şu yorumlarda bulunuyor: "Başka uygulamaların çoğu 'Bana bak' derken Twitter kesinlikle 'Şuna bak' diyor. Twitter'ı benzersiz yapan şey de bu. Twitter'daki insanlar açık fikirli ve meraklı. Yeni şeyler keşfetmek, bunları insanlarla paylaşmak ve tartışmak istiyorlar. Kullanıcıların reklamcılar için bu kadar değerli bir hedef kitle haline gelmesinin sebebi bu.''

Marka bilincine sahip ve sadık: Çekici bir hedef kitle

Türk Twitter kullanıcıları farklı açılardan özellikle marka iletişimi için cazip bir hedef kitle olduklarını kanıtlıyor. Yüksek kaliteli ürünler için daha fazla ödeme yapmaya hazır olan Türkiye'deki Twitter kullanıcısı oranı %57. Bu oran Türkiye'deki internet kullanıcıları için %53. Özellikle ürün tercih edilen bir markadan geliyorsa bu istek artıyor (%59 ve %56). Aynı zamanda markalara sadık olma konusunda daha eğilimliler. Bir marka Twitter'daki insanların güvenini kazandığında kullanıcılar sıklıkla sadakat programlarında yer alıyor. Türk Twitter kullanıcıları için bunun oranı %52 iken, Türkiye'deki tüm internet kullanıcıları için %49.

Yukarıdaki bilgiler Türkiye'de 850'ye yakını Twitter kullanıcısı olmak üzere toplam 1500 internet kullanıcısı ile yapılan ve Kantar Media ile birlikte yürütülen araştırmanın sonuçlarıdır.

Önceki HaberSon Güncellemeyi Alanlar Lisanlarından Oldu Sonraki HaberVine, Byte'a Dönüşerek Geliyor!
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER