Uber, 10 milyon dolar ödeyecek

Uber, 10 milyon dolar ödeyecek

Uber, 10 milyon dolar ödeyecek

Uber, açılan toplu davada uzlaşma için 10 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Firmanın, kendisi için çalışan azınlıklara ve kadınlara karşı ayrımcılık yaptığı iddia ediliyor. Dava, geçtiğimiz Ekim ayında açıldı ve 2013 kadar geriye giderek Uber için çalışan 420 kadını ve farklı renkten insanları temsil ediyor.

Firma, 10 milyon dolar ödemesine ek olarak, tazminat ve terfileri nasıl yönettiğini değiştireceğini de kabul etti. Dava, kadınların, siyah ve latin kökenli çalışanların, erkek, beyaz veya Asyalı çalışanlar kadar zam, bonus ve terfi almadığını iddia ediyordu.

Uber'in ayrımcılık ve tacizle ilgili süregelen bir problemi var. Eski Uber çalışanı Susan Fowler, geçen sene bir blog yazısında taciz hikayesinin detaylarını anlatmıştı ve bunun ardından Uber, bir şirket araştırması yapmış ve 20'den fazla çalışanını taciz sebebiyle işten kovmuştu.

Uber, açıklamasında "Bu uzlaşma 2013'ten başlayan iddiaları içeriyor ve bir firma olarak devamlı olarak gelişiyoruz, o zamandan beri birçok değişiklik yaptık." dedi.

Davadan sorumlu hakim, uzlaşmayı henüz onaylamadı ve 1 Mayıs'ta bir duruşma daha olacak.

Önceki HaberLG, "Çentik" Meselesini Kullanıcılara Sordu  
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2018, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER